De wandelmars '80 Land van Cuijk' beleeft op zaterdag 18 mei 2019 haar eerste editie en trekt voor een groot deel door de prachtige natuur van het Land van Cuijk. (foto: Robèrt Cooijmans)
De wandelmars '80 Land van Cuijk' beleeft op zaterdag 18 mei 2019 haar eerste editie en trekt voor een groot deel door de prachtige natuur van het Land van Cuijk. (foto: Robèrt Cooijmans)

Wandelmars '80 Land van Cuijk' komt met eigen Monopolyspel

Sport 1.197 keer gelezen

CUIJK | '80 Land van Cuijk' komt volgend voorjaar met een eigen Monopolyspel. Het Cuijkse wandelevenement, waarvan de eerste editie op zaterdag 18 mei 2019 gaat plaatsvinden, heeft een officiële licentie gekregen voor een Land van Cuijk-versie van het populaire bordspel. "Dat is natuurlijk fantastisch nieuws", glundert voorzitter Robèrt Cooijmans van '80 Land van Cuijk'. "Het spel zal in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel."

Het speciale Monopoly-spel krijgt de plaatsen en straatnamen van de plekken die de wandelaars op 18 mei ook gaan volgen. "Er zullen tweeduizend exemplaren worden gemaakt en de kosten bedragen 42,50 euro." Vanwege de beperkte oplage is het Monopoly-spel in eerste instantie uitsluitend te verkrijgen via een voorinschrijving op de website. "Wij staan als organisatie open voor suggesties voor plaats- en straatnamen die eventueel op het Monopoly-spel komen te staan. Met oud-wethouder Rob Poel (bekend van de slogan 'Kuuk op de Kaart') heb ik al om de tafel gezeten hoe we het 'Land van Kuuk' op het Monopoly-spelbord terug kunnen laten komen."

Routes
'80 Land van Cuijk' heeft twee routes (40 en 80 kilometer), die beiden starten en finishen in Cuijk. "Alle wandelaars beginnen bij de Schouwburg Cuijk. De eerste lus loopt via Katwijk, Beers, Mill, Sint Hubert en Vianen weer terug naar Cuijk. De tweede lus gaat via Sint Agatha en Oeffelt naar Boxmeer. Daar keren de lopers om en gaan dan via Beugen, Oeffelt en Haps weer terug naar Cuijk. Ongeveer 60% van de goed bereikbare en te bewandelen routes is onverhard en loopt via prachtige natuurgebieden", legt Cooijmans uit. De eerste lus van het parcours vormt de route voor de 40-kilometerlopers. "De 80 Land van Cuijk is een ideale training voor deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse", verzekert de Cuijkenaar.
Al meer dan 150 deelnemers hebben zich ingeschreven voor het wandelevenement. Kosten van deelname zijn 14,95 euro (40 kilometer) en 27,50 euro (80 kilometer). De prijzen zijn all-inclusive. "Wandelaars krijgen bij elke post een hapje en een drankje aangeboden", verduidelijkt Cooijmans.

Feestelijk
De lopers kunnen bij hun doorkomst en aankomst rekenen op een feestelijke ambiance, zegt Cooijmans. "We hebben bewust gekozen voor een doorkomst en finish in het centrum van Cuijk", legt hij uit. "We willen hiermee de Cuijkse horeca ook een hart onder de riem steken. Daarom zijn we druk bezig met een muzikaal randprogramma waarvoor we al een paar bekende Nederlandse topartiesten hebben gestrikt." Cooijmans besluit: "Met de opbrengsten van de 80 Land van Cuijk willen wij een groep ouderen een verwenvakantie in een Rode Kruisbungalow in Someren of een geheel verzorgde bootreis op de Prins Willem-Alexander over de Rijn aanbieden."

Meer informatie en inschrijven via www.80landvancuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant