Afbeelding

Nieuw festival in Bergen: Food, Music & Beer

Algemeen 560 keer gelezen

NIEUW-BERGEN | Nieuw-Bergen is een festival rijker. In het weekend van 15 en 16 september wordt daar 'Food, Music & Beer' gehouden in winkelcentrum Mosaïque.

Door: Aileen van Tilburg

Het plan ontstond naar aanleiding van het 22-jarig bestaan van de joekskapel; een carnavalsjubileum. "We hadden zoveel plannen", vertelt Mark van Mil van de organisatie. "Uiteindelijk hebben we al die plannen op één hoop gegooid en is er een mooi festival ontstaan."
Zaterdag om 12.00 uur is de feestelijke opening. Bezoekers zijn dan tot 18.00 uur welkom om te genieten van lekker eten van de diverse foodtrucks en de swingende muziek van zeven joekskapellen uit heel Zuid-Nederland. Daarnaast staan er vier bierbrouwers met veel verschillende soorten speciaalbier. Voor de kinderen is er een kidsplein. Daar staat een springkussen, kunnen de kleinste bezoekers geschminkt worden en er is gratis ranja en een speciale foodtruck die kinderwafels verkoopt. Om 20.00 uur begint op zaterdagavond het avondprogramma met een swingend live-optreden van de coverband NOAH.
Zondagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers genieten van hetzelfde festival als zaterdag. Zondag is er vanaf 12.30 uur ook een jubileumreceptie. Iedereen heeft dan de gelegenheid om de jubilerende joekskapel uit Nieuw-Bergen te feliciteren.
Mark hoopt dat het gloednieuwe festival een succes wordt. Dan zit er wellicht een vervolg in. "Als het goed verloopt, willen we dit graag jaarlijks gaan organiseren. Dit jaar hopen wij onze clubkas te spekken, maar volgend jaar zoeken we graag de samenwerking met andere verenigingen zodat alle clubs er wat aan kunnen over houden. De subsidies lopen terug, dus dan moet je zelf creatief zijn. Veel verenigingen hebben ook al aangegeven dat ze graag willen helpen."
De toegang is op zaterdag- en zondagmiddag gratis. Kaartjes voor de feestavond op zaterdag kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij Hap en Tap in Nieuw-Bergen en via de Facebookpagina van Food, Music & Beer. Daar staat ook meer info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant