Thijs van de Wiel.
Thijs van de Wiel.

Vrienden Rik en Thijs zetten nieuw intiem jazzfestival op poten

Algemeen 595 keer gelezen

GENNEP / BERGEN | Genieten van hoogstaande jazzconcerten in monumentale panden tijdens een fietstocht door de prachtige natuur in de Noord-Limburgse gemeenten Gennep en Bergen: dat is Jazz Tour Aan De Maas. Accordeonist Rik Cornelissen en zijn goede vriend Thijs van de Wiel organiseren het festival dit jaar voor het eerst. Zaterdag 8 september is het zover!

Door: Aileen van Tilburg

"Rik en ik delen dezelfde liefde voor jazzmuziek", vertelt Thijs. "Dat verbindt ons ook. We hebben heel veel brainstormsessies met z'n tweeën gehad waarbij we onder het genot van een biertje mijmerden over een jazzfestival in de regio. Mensen van onze leeftijd (32 en 34 jaar red.) zijn vaak niet zo bekend met het genre en een festival zoals wij het nu organiseren is er nog niet in de regio." Rik vult aan: "klopt! Dat is altijd onze droom geweest. Het idee leeft bij ons dus al heel lang. In januari hebben we het écht uitgewerkt en in april hebben we de knoop doorgehakt om het dit jaar gewoon te gaan doen." Thijs: "Soms moet je gewoon gaan. Het is best spannend, want we kunnen ook flink de mist in gaan, maar we gaan er gewoon voor."

Artiesten
Inmiddels hebben de mannen een indrukwekkende programma in elkaar gezet. Met trots presenteren ze meesterpianist & Boy Edgar-prijswinnaar Bert van den Brinkals speciale gast op dit festival. Daarnaast zijn onder andere Angelo Verploegen, Tocar, Wiro Mahieu, Guido Wilbers en Liek Peters te horen. Uiteraard laat ook Rik horen wat hij in zijn mars heeft. "Rik en ik houden van verschillende artiesten", aldus Thijs. "Rik is over het algemeen meer van de rustige meeslepende nummers en ik houd van uptempo jazzmuziek. Ik ben dan ook super enthousiast over het feit dat de Antilliaanse zangeres Izaline Calister komt optreden. Zij heeft in april nog opgetreden voor het Koningspaar. Met haar persoonlijkheid en stijl brengt ze zoveel swung!" Rik vertelt: "We brengen echt het hoogste niveau van Nederland naar de regio. Daar zijn we ook heel trots op."

Fietstocht
Bezoekers kunnen tijdens een ontspannen nazomerse dag genieten van de jazzklanken. Er is een route van ongeveer 20 tot 25 kilometer uitgezet. Deelnemers kunnen zelf kiezen waar ze de route starten. Onderweg zijn er optredens in de Antonius Abtkapel van Heukelom, de Johannes de Doperkerk kerk in Ottersum, Cultureerl podium De Roepaen en de kapel in Aijen. 's Avonds wordt de muzikale dag in stijl afgesloten met een spetterend optreden van alle artiesten in Roepaen. Er zijn combitickets te koop, maar ook kaartjes voor alleen de fietstocht of alleen het avondconcert. "Het worden intieme concerten waarbij het publiek heel dicht bij de artiesten komt en staat. Die intieme sfeer wordt kenmerkend voor Jazz Tour Aan de Maas", vertelt Thijs.

Open Monumentendag
Het festival vindt plaats tijdens Open Monumentendag. "Daar hebben we heel bewust voor gekozen. Het is een dag vol muziek, natuur en prachtige gebouwen", aldus Rik en Thijs.

Tweede editie
Het duo heeft er vertrouwen in dat het festival een succes gaat worden. "Uiteraard is het wel spannend, maar we weten nu al dat we volgend jaar voor een tweede editie gaan", legt Thijs uit. "Zaterdag 8 september is de eerste editie van Jazz Tour Aan de Maas en zondag 9 september gaan we aan de slag voor het jaar erop!", besluit het tweetal vol enthousiasme.

Meer informatie
De Jazz fietstour is van 10.30 tot 16.30 uur. Een ticket kost 15 euro (vroegboekkorting tot en met 20 augustus). Het avondconcert is van 20.00 tot 22.30 uur in De Roepaen. Tickets kosten 15 euro (vroegboekkorting tot en met 20 augustus). Een passe-partourt kaartje is voor 20 euro verkrijgbaar (vroegboekkorting tot en met 20 augustus).

Voor meer informatie kijk op jazztouraandemaas.nl.

Rik Cornelissen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant