De boodschap is duidelijk. Het speelveld aan de Sterrenschans/Stiftstraat in Molenhoek is rookvrij. (foto: Jos Gröniger)
De boodschap is duidelijk. Het speelveld aan de Sterrenschans/Stiftstraat in Molenhoek is rookvrij. (foto: Jos Gröniger)

Opening eerste rookvrij speelveld Mook en Middelaar

Algemeen 260 keer gelezen

MOLENHOEK | In de gemeente Mook en Middelaar heeft Molenhoek de primeur met het honden- en rookvrije speelveld aan de Sterrenschans/Stiftstraat. Het avontuurlijk ingerichte terrein wordt woensdagmiddag geopend.

Door: Jos Gröniger

Wethouder Geertjan Wienhoven verricht die officiële handeling waarbij de naam van het speelveld onthuld wordt, en de spelregels bekend gemaakt worden. De lokale jeugd heeft regels gesteld aan het spelen op het terrein, dat in samenspraak met de omwonenden is ontworpen.

"We hebben rekening gehouden met wensen van de buurt", zegt Wienhoven, die aangeeft dat de plaats voor het speelveld gekozen werd in het speeltuinenbeleidsplan uit het eerste decennium van deze eeuw. Nadat vorig jaar de appartementencomplexen in het gebied tussen Stiftstraat en Rijksweg opgeleverd werden, is het plan uitgevoerd.
Jonge gezinnen
De toeloop naar het speelveld groeit nu de inrichting onlangs voltooid is. "Kinderen uit het omliggende straten maken er gebruik van, en bovendien zijn er plannen voor nieuwbouw in het gebied", zegt Wienhoven. "Er is behoefte aan woningen voor jonge gezinnen in Molenhoek, en daar wil de gemeente aan tegemoet komen."

De kinderen kunnen op het speelveld uit de voeten. Er zijn op het glooiende veld onder andere klimtoestellen, voetbaldoelen, een schommel, glijbanen en een tokkelbaan. Voor een adempauze zijn er op verschillende plaatsen zitjes geplaatst. Op het terrein zijn loslopende honden niet welkom. Rokers daarentegen wel, mits zij de rookartikelen thuislaten, of in hun broekzak houden. 'Wij willen voorkomen dat kinderen op dergelijke openbare plekken in aanraking komen met roken. Daar maken wij als gemeente samen met onze inwoners nu een begin mee!', meldt de website van Mook en Middelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant