De oude eik in Milsbeek werd afgelopen januari geveld door de storm.
De oude eik in Milsbeek werd afgelopen januari geveld door de storm.

Eeuwenoude beschermde eik: van boom tot bank

Algemeen 914 keer gelezen

MILSBEEK | "Hij stond er, elke dag weer! Het leek voor altijd. Onze zomereik. De majestueuze, markante boom aan het Verloren Land in Milsbeek (op de Milsbèk). Hij was opgenomen in het 'Landelijke Register Monumentale Bomen'. Hij werd geveld door de storm van donderdag 18 januari 2018", vertelt Camille Cammaert nostalgisch.

Door die verwoestende storm zat er niets anders op: de kettingzaag ging in de eens zo beschermde boom. Camille vertelt: "de omvangrijke stam bleef lange tijd verweesd achter, totdat het idee van een boombank geboren werd." Van de stam van de bekende eik werd een bank gemaakt. Kunstenaar Dirk Reinders ging met het project aan de slag. Op de hoek van het Verloren Land en de Kerstenberg biedt deze boombank een rustplaats met uitzicht op de Sint Jansberg en het natuurgebied De Diepen/Het Koningsven.
De kosten werden gedekt door subsidies. Het onderhoud is voor rekening van particulieren. Mensen die willen doneren, kunnen dat doen via NL 25 RABO 0113 8403 57 t.n.v. H.C.J.Ottenheijm onder vermelding van 'Boombank'. Anoniem bijdragen kan ook. Doe de donatie dan in de brievenbus bij Camille Cammaert (Kerstenberg 25, postcode 6596 CE, Milsbeek) of van Harry Ottenheijm (Gagelveld 5, 6596 CC, Milsbeek).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant