Meer politieagenten en -bureaus is volgens inwoners Land van Cuijk wenselijk. (archieffoto)
Meer politieagenten en -bureaus is volgens inwoners Land van Cuijk wenselijk. (archieffoto) Foto: x

Inwoners Land van Cuijk willen meer politie

Algemeen 762 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | "De veiligheid van het Land van Cuijk is in gevaar door het regelmatig te laat arriveren van de politie." Ruim 47 procent van de deelnemers van de raadpleging van TipLandvanCuijk is het eens met deze stelling.

Door: Aileen van Tilburg

Uit eerder onderzoek blijkt dat de politie vaak te laat er plekke is bij spoedgevallen. In Sint Anthonis is de politie in ruim veertig procent van de gevallen te laat. In Mill is dit zelfs 42 procent. In Boxmeer doen ze het iets beter; daar komt de politie 'slechts' in 33,3 procent van de gevallen te laat. Tegenover 28,9 procent in Grave en 17,4 procent in Cuijk.

Volgens de deelnemers van onze raadpleging is het te laat arriveren vooral te wijten aan te weinig blauw op straat als gevolg van bezuinigingen. De oplossing is volgens de ruim 330 deelnemers dan ook makkelijk: meer bureaus en meer agenten. Iemand schrijft: "Het zou goed zijn als er in ieder dorp een politiepost zou zijn."

Iemand zegt juist: "Te laat arriveren is niet hetzelfde als onveilig zijn. Sint Anthonis is de veiligste gemeente van Brabant, ondanks de overschrijdingen van de aanrijtijden."

TipLandvanCuijk
Benieuwd naar alle antwoorden? Bekijk de resultaten van de raadpleging op www.tiplandvancuijk.nl. Daar kun je ook inschrijven voor ons burgerpanel en de volgende keer zelf meepraten over hete hangijzers in de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant