Het elfdorpentoernooi is op zaterdag 15 september.
Het elfdorpentoernooi is op zaterdag 15 september.

Jeu de boulers spelen Elfdorpentoernooi

Algemeen 323 keer gelezen

BOXMEER | Op de jeu de boules-banen in het Weijerpark in Boxmeer wordt op zaterdag 15 september het traditionele Elfdorpentoernooi gespeeld. De jaarlijkse ontmoetingsdag voor jeu de boulers uit de elf kerkdorpen van de gemeente Boxmeer zal om 10.00 uur officieel geopend worden door de wethouder van sportzaken Willy Hendriks-van Haren.

De wedstrijden beginnen om 10.30 uur en de finale wordt rond de klok van 16.00 uur gespeeld. Het toernooi is voor het publiek gratis toegankelijk.

Ruim zeventig spelers en speelsters uit de kerkdorpen zullen tegen elkaar in het strijdperk treden. Inzet van het toernooi is de fraaie wisselbeker die vorig jaar gewonnen werd door Karel van Luijk uit Oeffelt.

Het Elfdorpentoernooi wordt dit jaar voor de negende keer gehouden op de speelvelden in Boxmeer. Het evenement is een initiatief van De Bokkeschieters. Gedurende de zomermaanden gaat een aantal spelers van de Boxmeerse vereniging een middag of avond op bezoek in een van de kerkdorpen om daar op sportieve wijze de onderlinge krachten met elkaar te meten. Als sluitstuk van de jaarlijkse rondgang komen de spelers van alle kerkdorpen naar Boxmeer voor het gezamenlijke slottoernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant