Archieffoto Molenhoeks Makkie.
Archieffoto Molenhoeks Makkie. Foto: x

NK Cross voor bestuurders in Molenhoek

Algemeen 192 keer gelezen

MOLENHOEK | Bestuurders trekken de hardloopschoenen aan in Molenhoek tijdens de negende editie van het hardloopevenement Molenhoeks Makkie op zondag 21 oktober.

Speciaal onderdeel dit jaar is het NK Cross voor bestuurders. Wethouders, burgemeesters, bestuurders van Waterschappen en gedeputeerden strijden dan om de Nederlandse titel.
Het NK Cross voor bestuurders richt zich op de colleges van B&W van de 390 gemeenten in Nederland; de leden van het dagelijkse bestuur van de verschillende waterschappen, de Commissarissen van de Koning en gedeputeerden; in totaal circa 2.500 bestuurders. Het is de bedoeling dat het evenement een blijvend karakter krijgt, maar wel gaat 'rondreizen' door Nederland. Na de primeur vorig jaar in Raalte is het nu de beurt aan Molenhoek. Bestuurders die deel willen nemen aan deze cross lopen hetzelfde heuvelachtige en uitdagende parcours als de reguliere deelnemers aan Molenhoeks Makkie. Ze kunnen kiezen uit de afstanden 5 of 10 kilometer.
Slag op de MookerheideMolenhoeks Makkie staat dit jaar in het teken van de Slag op de Mookerheide die 444 jaar plaatsvond, ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1568 -1648). De bestuurders die meedoen aan de NK Cross kunnen op 21 oktober hun eigen 'slag' slaan op de historische heidegronden van Molenhoek.

Uiteraard staat het evenement voor iedereen weer open, ook voor basisschoolkinderen die de KidsRun kunnen lopen. Op www.molenhoeksmakkie.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant