Cor van Dijk bij zijn druiven.
Cor van Dijk bij zijn druiven. Foto: Picasa

Topjaar voor Hapse wijngaard Het Putsel

Algemeen 542 keer gelezen

HAPS | Tijdens de landelijke OpenWijngaarddagen op 22 en 23 september opent ook wijngaard Het Putsel in Haps haar deuren. "Vorig jaar, 2017, was een rampjaar! Maar alsof de natuur wat goed te maken had, kon het dit jaar niet op. Door de zon en warmte waren de bloeiomstandigheden prima. Er was wel wat weinig neerslag, maar daardoor kregen de schimmels ook nauwelijks een kans. Het resultaat? Een magnifieke oogst", vertelt de Hapse wijnboer Cor van Dijk.

Ongeveer zestien jaar geleden werden er in Haps de eerste druivenstokken geplant. Nu zorgen ruim achthonderd druivelaars voor een mooie productie van enkele rode en witte wijnen, rosé en schuimwijn. Die laatste luistert naar de naam 'Hops Schuum' en is ook verkrijgbaar in een rosé-variant.
Door het tropische weer spreekt Van Dijk over een 'topjaar'. "De druivenpluk zal wel veel vroeger zijn dan gebruikelijk en waarschijnlijk zijn tijdens de open dagen de rode soorten al geplukt", vertelt hij. "Dit betekent dan wel dat er in de wijnkelder veel meer te beleven zal zijn."
Vorig jaar kwamen er zo'n driehonderd bezoekers naar de wijngaard. Zij kunnen ook dit jaar weer meehelpen met het plukken van de witte drijven en natuurlijk veel proeven. "In onze steenoven wordt weer stokbrood gebakken. We zetten dit jaar, na het succes van vorig jaar, een tweede deegmachine in!", vertelt Van Dijk.
Geïnteresseerden zijn zaterdag 22 (10.30 tot 17.00 uur) en zondag 23 september (10.30 tot 16.30 uur) van harte welkom bij Wijngaard Het Putsel, Putselaarstraat 7 in Haps.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant