Harry Bongaerts, Céline Roovers - Lampe en Koert Smedema van de Rotaryclub. (foto: Aileen van Tilburg)
Harry Bongaerts, Céline Roovers - Lampe en Koert Smedema van de Rotaryclub. (foto: Aileen van Tilburg)

Inkijkje Rotaryclub tijdens open avond en benefiet

Algemeen 748 keer gelezen

BOXMEER | Het is de oudste serviceclub ter wereld, maar toch is er nog veel onduidelijkheid over wat de Rotaryclub precies doet. "Oude mannen, sigaren en cognac? Absoluut niet!", aldus Koert Smedema, lid van de vereniging.

Door: Aileen van Tilburg

De Rotaryclub Cuijk-Maaskant telt zo'n veertig leden actief in verschillende beroepsgroepen. Zij komen wekelijks op donderdagavond bij elkaar bij Hotel Riche. Dan wordt er samen gegeten en vervolgens is er wekelijks een wisselend programma. "Soms houdt een van de leden een lezing, maar er zijn ook regelmatig externe sprekers of andere activiteiten", vertelt lid Harry Bongaerts. "Doel is om jezelf te verrijken; we kunnen veel van elkaar leren. Daarnaast willen we graag onze kennis en energie inzetten om de wereld een beetje beter te maken; ons wereldwijde motto is dan ook: service above self!"

Benefietavond
Zo steunt deze Rotaryclub jaarlijks zeker vier tot vijf goede doelen. Zaterdag 22 september staat er weer een bijzondere benefietavond op het programma. "We verzorgen dan een avondvullend programma in De Weijer", vertelt Céline Roovers - Lampe, lid van de Rotary. Er wordt die avond een rechtszaak gehouden in het Boxmeerse theater. De mishandeling van een scheidsrechter wordt behandeld. "De zaak is fictief, maar wordt behandeld als een échte casus", aldus Céline die tevens advocaat is. Zij zal deze avond een inkijkje geven in haar beroep. De avond begint met een lezing van Peter van Hagen, advocaat-generaal, over waarheidsvinding gevolgd door een diner inclusief drankjes met tot de slot de rechtszaak. Tickets kosten 100 euro en zijn verkrijgbaar via de Rotary of bij De Weijer. De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel (Stichting Dawda in Gambia en de Boxmeerse Harmonie).
De reguliere avonden van de Rotary zijn doorgaans besloten. "Dat is ook om de vertrouwensband onderling te versterken", legt Koert uit. Donderdag 27 september wordt er een uitzondering gemaakt. Geïnteresseerden zijn dan vanaf 19.00 uur welkom tijdens de open avond. Een inspecteur van de politie geeft dan een lezing met als thema 'Dag bureau, hallo wijk'. Aanmelden via rotary.cuijkmaaskant@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant