Afbeelding
Foto: x

Boxmeer gaat onderzoeken of blauwe zone verlengd wordt

Algemeen 350 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente Boxmeer zal binnenkort een nieuw parkeeronderzoek uitvoeren en daarbij wordt ook gekeken of de duur van de blauwe zone verlengd zou kunnen worden van twee naar drie uur. 

De Boxmeerse partij LOF stelde onlangs vragen over de blauwe zones. "Het blijkt dat twee uur te weinig is om even te winkelen en ook de horeca aan te doen. Ga zelf maar eens na dat als je eerst wat kleding gaat kopen, vervolgens even gaat lunchen en daarna je boodschappen gaat doen je zo drie uur kwijt bent. Door deze maatregel kiezen veel inwoners ervoor om een van deze dingen te laten schieten. Daarom zouden wij graag zien dat de blauwe zone met een uur verlengd wordt zodat de gebruikers de faciliteiten in ons winkelcentrum allemaal aan kunnen doen.", aldus LOF. 

De gemeente laat weten:"Al eerder, bij het opstellen van het Parkeerplan gemeente Boxmeer 2014, is overwogen om de parkeerduur in de blauwe zone te verlengen. In het Parkeerplan is daarover het volgende opgenomen: 'Het is niet gewenst om de parkeerduur in algemene zin in de blauwe zone te verlengen, omdat dit het kortparkeren voor supermarkten in de weg staat. Door een duidelijk onderscheid tussen kortparkeren nabij het centrum en langparkeren waarbij langere loopafstanden acceptabel zijn, worden parkeerlocaties op iets grotere afstand ook benut. Hierdoor ontstaat een evenwichtige parkeerbalans.'"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant