Flamingo's is een grootgebruikte van de sporthal Pica Mare in Gennep. (foto: Jos Gröniger)
Flamingo's is een grootgebruikte van de sporthal Pica Mare in Gennep. (foto: Jos Gröniger)

"Nieuwe sporthal is hard nodig in gemeente Gennep"

Algemeen 508 keer gelezen

GENNEP | Binnensportverenigingen in Gennep hebben dringend behoefte aan uitbreiding en verbetering van de sportzalen en sporthallen in de gemeente. Onderzoek onder deze verenigingen heeft geleid tot een rapport dat adviseert tot het afstoten van kleine sportzaken en nieuwbouw van een sporthal. Daarnaast luidden de verenigingen de noodklok over hygiëne en klantvriendelijkheid in de accommodaties.

Door: Jos Gröniger

Op dat terrein laat exploitant OptiSport volgens de ondervraagde verenigingen veel steken vallen. Het College van B en W heeft toegezegd spoedig met OptiSport in gesprek te gaan.

Gennepse binnensportverenigingen maakten al eerder gewag van de beschikbaarheid en de staat van de gym- en sportzalen in de gemeente. Vooral in het winterseizoen is de nood hoog, als de korfbalverenigingen SPES en VIOS aan de indoor competities beginnen. Beide club spelen hun thuiswedstrijden buiten de gemeentegrenzen. Recent besloot basketballvereniging Cougars naar Cuijk uit te wijken.
Uit het rapport, dat is opgemaakt na onderhoud met de gebruikers, kwam naar voren dat de bezettingsgraad van de zalen met 93% hoog is. Over de bereikbaarheid wordt niet geplaagd, maar over de onderhoudsstaat en beschikbaarheid daarentegen wel.
Het rapport beveelt het afstoten van enkele oude gymzalen in de kernenOttersum en Heijen aan. De sluiting zorgt voor kostendaling . Ook wordt gepleit voor het uitbreiden van de sporthal. Het vergroten van de huidige sportzaal bij de Mikado in Gennep, en het in drieën opsplitsbaar maken van Pica Mare is een mogelijkheid. Ook het herinrichten van leegststaande panden wordt genoemd. De optie van het bouwen van een nieuwe hal bij Pica Mare of op een andere locatie lijkt de voorkeur te krijgen.

B en W van Gennep start op korte termijn een toekomstvisie, die eind dit jaar geformuleerd zou mouten zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant