Burgemeester Van Soest met naast hem Theo Kleintjens (links) en Jean Claessens met echtgenotes. (foto en tekst: Dorry Smeets)
Burgemeester Van Soest met naast hem Theo Kleintjens (links) en Jean Claessens met echtgenotes. (foto en tekst: Dorry Smeets)

Koninklijke onderscheidingen voor Claessens en Kleintjens

Algemeen 319 keer gelezen

BOXMEER/AFFERDEN| Midgetgolfclub Amigo in Afferden bestaat 50 jaar: afgelopen zaterdag was het daarom tijd voor een feestje. Bestuursleden Jean Claessens uit Boxmeer en Theo Kleintjens uit Afferden werden gedecoreerd.

Vrienden en familieleden waren erbij toen Jean Claessens en Theo Kleintjens uit handen van burgemeester Karel van Soest de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvingen. Jean, oprichter van Amigo, is al vele jaren bestuursvoorzitter. Een halve eeuw zette hij zich met hart en ziel in voor de midgetgolfclub, zowel organisatorisch, als door hand- en spandiensten. Daarnaast richtte hij in 1987 de Stichting Support Yayème op. In dit dorpje in Senegal zijn mede door zijn inzet veel projecten gerealiseerd. Voor de werkgroep Boxmeer Fairtrade Gemeente geeft hij onder andere lessen bij het Elzendaalcollege over eerlijke handel. Theo is inmiddels ook al 47 jaar lid van Amigo. Bestuurslid, wedstrijdleider, het organiseren van jaarlijkse toernooien, het onderhoud van de banen en nog veel meer werkzaamheden zijn op zijn conto te schrijven. Theo: "Amigo is een prachtige club met veel gezelligheid, waar ik graag voor in de weer ben. Maar dit had ik niet verwacht." Jean: "Vrijwilligerswerk doe je niet voor een lintje. Maar als je na zoveel jaren toch geëerd wordt, is dat heel fijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant