archieffoto.
archieffoto. Foto: x

"Onduidelijkheid over papierinzameling Cuijk"

Algemeen 1.496 keer gelezen

CUIJK | De PvdA in Cuijk heeft vragen gesteld over de oud-papierinzameling in de gemeente. Volgens de partij is de huidige situatie onduidelijk.

Tot 2017 haalde Mooiland het oud-papier op in onder andere de wijk Het Maasveld. Toen de woningbouworganisatie daarmee stopte, nam een particuliere ondernemer het over. Volgens de gemeente was daar echter geen vergunning voor verstrekt en de ondernemer is op de vingers getikt. Onterecht, vindt de PvdA. "De lokale ondernemer is van mening dat hij al jaren inzamelt en beschikt over de benodigde vergunning. Is het sowieso niet goedkoper om deze ondernemer het papier te laten inzamelen en hem een vergunning te verlenen mocht hij deze niet hebben?", vraagt de partij zich af.
De PvdA wil graag dat er meer duidelijkheid komt. "Op de website van de gemeente kunnen inwoners zien waar ze oud-papier kwijt kunnen. Dit schema is niet geheel duidelijk. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over het 'pleintje t.o.nr 41-43'.Hoe weten de cuijkse burgers welk pleintje dat is?" Daarnaast zou dit schema ook per brief verspreid moeten worden voor de inwoners die niet online werken, vindt de partij.

Een ophaaldienst van oud-papier, net als in Haps en Vianen, zou volgens de PvdA een mooie oplossing zijn. "Of neem het ophalen van oud-papier op als prestatieafspraak in de overeenkomst met Mooiland."


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant