Afbeelding

Leerlingen Metameer jenaplan Boxmeer vieren Nationale Sportweek

Algemeen 302 keer gelezen

BOXMEER | Bewegen is gezond voor jong en oud. Om hier nog eens extra aandacht aan te besteden, kwamen de leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer op woensdag 19 tot en met vrijdag 21 september in beweging in het kader van de Nationale Sportweek. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving. Naast een sportieve woensdag op school, organiseerde een aantal tweedejaars leerlingen op donderdag en vrijdag een bewegingsactiviteit voor basisschoolleerlingen of ouderen.

Leerlingen én docenten kwamen woensdag in sportkleding naar school en de dag begon voor veel klassen met een warming-up in de vorm van Just Dance. In de pauzes konden leerlingen voetballen, radslagen & salto's maken op de tumblingbaan, ballen hooghouden, dansen en meedoen met een stair run challenge. Daarnaast gaf de GGD door middel van korte spellen voorlichting over NIX18.

Op donderdag en vrijdag vieren veel tweedejaars leerlingen met 'Kom in Beweging' de Nationale Sportweek. Tevens is het onderdeel van het thema 'Burgerschap' waar Metameer jenaplan Boxmeer aandacht aan besteedt. Leerlingen leren hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en hoe ze een groepsactiviteit moeten organiseren. Roos (14) zit op donderdag samen met drie klasgenoten en een groep ouderen van 'Alles bijeen' in Vierlingsbeek in een kring. Ze hebben speciaal voor deze dag spellen bedacht waardoor de ouderen in beweging komen. Roos: "ik vind het leuk om te doen, want we mochten de spellen zelf bedenken en organiseren. We komen allemaal hier uit de buurt, dus onze coördinator heeft voorgesteld dat wij op deze locatie op bezoek gingen". Even verderop in Maashees is die coördinator, Janneke Wams, aanwezig in de sporthal. Hier zijn de leerlingen van basisschool St. Antonius een middag lekker aan het sporten. Elf tweedejaars leerlingen begeleiden de kinderen bij zelf bedachte activiteiten. Janneke: "het is mooi om te zien dat onze leerlingen ook ter plekke improviseren. Ze zien dat de kleuters sommige dingen nog niet kunnen en passen het spel dan meteen aan. Vandaag en morgen zijn onze leerlingen op zeker vijftien locaties in de regio aanwezig!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant