Afbeelding

Basisschool De Regenboog behaalt vignet Gezonde School

Algemeen 449 keer gelezen

CUIJK | In navolging op de basisscholen De Akkerwinde en Dr. Jan de Quay heeft nu ook basisschool De Regenboog een landelijk erkend vignet Gezonde School behaald. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel aandacht hebben voor de gezondheid van de leerlingen en eigen medewerkers.

Werken aan de gezondheid van de leerlingen op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval, fitte leerlingen en een gezonde leefstijl.

Basisschool De Regenboog heeft het themacertificaat 'Welbevinden' behaald. Zij besteden onderwijstijd aan dit thema en hebben een duidelijke visie en leveren hiermee een positieve bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Dit is vastgelegd en daardoor geborgd binnen het schoolbeleid. Een beleid in combinatie met educatie levert een grote bijdrage aan de goede ontwikkeling van het kind en dat is waar je als school voor staat.

Op 19 september heeft de feestelijke uitreiking van het vignet door wethouder Hendriks plaatsgevonden. Om het vignet te behalen moet de school aan landelijke kwaliteitseisen voldoen. De Gezonde School is een landelijk programma dat lokaal wordt ondersteund door GGD Hart voor Brabant, JOGG Cuijk en de gemeente Cuijk.

Afbeelding
Foto: Mirjam van Vugt.
Foto: Mirjam van Vugt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant