Het Elzendaalcollege Gennep heeft het vignet Gezonde School in ontvangst genomen.
Het Elzendaalcollege Gennep heeft het vignet Gezonde School in ontvangst genomen.

Elzendaalcollege Gennep krijgt vignet Gezonde School

Algemeen 244 keer gelezen

GENNEP | Elzendaalcollege Gennep heeft het vignet Gezonde School behaald, een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. "We betrekken onze leerlingen bij dit project en laten hen meedenken hoe we een gezonde school kunnen zijn en blijven. Zo is onze school al enkele jaren geheel rookvrij en denken onze leerlingen mee over het kantineaanbod. Zo hangen er op dit moment posters in de school waarop een gezonde lunch gepromoot wordt. Dit is door leerlingen zelf bedacht en zij zorgen ook voor de uitvoering hiervan", vertelt Ellie Bögels.

Gezonde voeding is niet het enige uitgangspunt. "We willen niet alleen een actieve en gezonde levensstijl creëren. We vinden het zeker zo belangrijk dat onze leerlingen zich veilig voelen en goed in hun vel zitten. Samen met onze leerlingen bedenken we richtlijnen voor een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen", voegt Ellen Janssen toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant