Net als bij de onlangs gehouden Kuilenloop in Langenboom (foto) rekent de organisatie van de Graancirkelloop in Oploo op een recordaantal deelnemers.
Net als bij de onlangs gehouden Kuilenloop in Langenboom (foto) rekent de organisatie van de Graancirkelloop in Oploo op een recordaantal deelnemers.

Graancirkelloop in Oploo op zaterdag 29 september

Sport 302 keer gelezen

OPLOO | Een nieuwe organisatie, een aangepast parcours en de uitdaging dat de winnaar van elke afstand als nieuwe recordhouder of -houdster wordt genoteerd, dat zijn de uitgangspunten voor de derde editie van de Graancirkelloop in Oploo. De hardloopwedstrijd op zaterdag 29 september kent afstanden van 5 en 10 kilometer, een jeugdloop en een bambinoloop.

Net als bij de beide voorgaande edities voert de route van de 5 en 10 kilometer over het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Start en finish bevinden zich ter hoogte van de kerk. De organisatie richt daar ook een terras in. Lopers kunnen parkeren bij sportpark Het Domein en gebruik maken van de kleedaccommodatie op het sportpark (100 meter achter de kerk).
De loop bestaat uit een wedstrijd van 5 kilometer (1 ronde) en 10 kilometer (2 ronden). Daarnaast zijn er een jeugdwedstrijd (1 kilometer) en Bambinoloop voor de allerkleinsten (250 meter), die eveneens bij de kerk starten en finishen. Starttijden: Bambinoloop (13.15 uur), Jeugdloop (13.30 uur), 5 kilometer (14.00 uur) en 10 kilometer (14.10 uur).
In elke categorie zijn er drie prijzen voor dames en heren.
Voorinschrijving via www.uitslagen.nl (kijk op 29 september bij Graancirkelloop). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven. Info:
www.graancirkeloploo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant