Afbeelding

Schrijf je in voor het Groot Dictee in Sint Anthonis

Algemeen 178 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het Groot Dictee van de Nederlandse taal komt niet meer op televisie, maar in Sint Anthonis blijft het een jaarlijkse traditie. Donderdag 15 november om 20.00 uur is het weer zover. Dan wordt het dictee gehouden in 't Stekske in Stevensbeek.

Taalliefhebbers van 16 jaar en ouder, woonachtig in of economisch verbonden met de gemeente Sint Anthonis, kunnen hun kennis van de Nederlandse taal en spelling testen tijdens dat Groot Dictee van Sint Anthonis. Het dictee is traditiegetrouw geschreven door Piet Vloet en draagt dit jaar de titel: 'Jubileum, jubileums, jubilea, jubilea's'; een titel die al voor verwarring zorgt.
De winnaar gaat er met de felbegeerde en welbekende trofee IBIS vandoor.
Het dictee staat in het teken van het zestigjarig bestaan van de middelbare school Metameer. De locatie is dit jaar daarom ook in Stevensbeek.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 11 november. Inschrijfformulieren liggen op de balie bij de bibliotheek, maar het kan ook per email: bibliotheeksintanthonis@biblioplus.nl. Mensen kunnen als team meedoen (drie personen) of individueel. Deelname kost 10 euro per team en 4 euro per persoon. Pen, papier een een consumptiebon zijn inbegrepen. De betaling kan voor aanvang van het dictee voldaan worden.

Verdere informatie is verkrijgbaar tijdens de openingsuren bij de Bibliotheek aan de Remmersberg 29 Sint Anthonis, tel.: 0485 – 38 21 82 of via www.biblioplus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant