Vynce is een flessenactie gestart voor de slachtoffers in Indonesië.
Vynce is een flessenactie gestart voor de slachtoffers in Indonesië.

Flessenactie voor slachtoffers van tsunami

Algemeen 402 keer gelezen

CUIJK | Toen de achtjarige Vynce uit Cuijk het verschrikkelijke nieuws over de verwoestende aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi hoorde, raakte hem dat diep. Zijn halfbroertje en -zusje hebben Indonesische roots. Vynce twijfelde dan ook geen moment en zette een flessenactie op poten.

Door: Aileen van Tilburg

"Hij was heel vastberaden", vertelt zijn trotse moeder Ellen Custers.

"Hij heeft meteen een brief geschreven naar zijn juf en de directeur van zijn school. Hij schreef dat hij een flessenactie op wilde zetten. De school vond dat een mooi idee en werkt eraan mee." Kinderen op school kunnen vanaf deze week lege flessen inleveren.

Ondertussen ging Vynce fanatiek aan de slag en haalde de jonge weldoener zakken vol flessen op bij zijn buurtgenoten. "Die staan hier nu allemaal in de serre", lacht zijn moeder. "Ik ben heel trots op hem! Dat hij op deze leeftijd al zo duidelijk weet dat hij wat wil doen voor anderen, vind ik bijzonder."

Vynce gaat voorlopig nog wel even door met zijn actie. Mensen die lege flessen hebben, kunnen deze inleveren bij de Jan Linders in Cuijk. De supermarkt verleent de hele week medewerking aan de actie.

"We hopen natuurlijk een heel mooi bedrag op te halen, maar het is al fantastisch dat zoveel mensen hier aan meewerken", besluit Ellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant