De burgemeester van Gennep en Boxmeer pleiten voor een gecombineerde aanpak van het fietspad Maasbrug en Flessenhals Oeffelt. (foto: Jos Gröniger)
De burgemeester van Gennep en Boxmeer pleiten voor een gecombineerde aanpak van het fietspad Maasbrug en Flessenhals Oeffelt. (foto: Jos Gröniger)

Flessenhals en verbreding fietspad combineren

Algemeen 775 keer gelezen

GENNEP / BOXMEER | De gemeenten Boxmeer en Gennep bepleiten een versnelde verbreding van het fietspad op de Maasbrug tussen Oeffelt en de Niersstad. De uitvoering die gecombineerd kan worden met de werkzaamheden Flessenhals Oeffelt zou de kosten kunnen verlagen, en bovendien de verkeershinder aanzienlijk inperken. Dat stellen de burgemeesters Karel van Soest en Peter de Koning in een gezamenlijke brief aan Gedeputeerde Staten in Limburg en Noord Brabant.

Door: Jos Gröniger

In het voorjaar van 2016 kozen Boxmeer en Gennep in het kader van het verbeteren van de Maasoversteken voor de verbreding van het fietspad (naar 3,50 meter). De kosten aan het fietspad dat door Limburg en Noord Brabant beheerd wordt, zouden circa drie miljoen bedragen.

Parallel aan het verbreden van het fietspad worden er plannen gemaakt voor het aanpassen van de Flessenhals Oeffelt. Om de hoogwaterveiligheid te verbeteren de verbreding van de doorstroming ter hoogte van de Maasbrug nodig.

Omdat de beide gemeenten herinneren de Provincies in de brief aan de uitgesproken ambities. Zo ambieert Limburg het realiseren van een kwalitatief hoogstaand fietsnetwerk en –klimaat. Noord-Brabant staat 'in de hoogste versnelling en streeft ernaar dé fietsprovincie van Nederland te worden'.

Om daad bij woord te voegen stellen Boxmeer en Gennep voor 'werk met werk te maken' en de uitvoering van beide projecten gelijktijdig op te pakken. 'Het grootste voordeel hiervan is het in één keer kunnen verrichten van alle werkzaamheden waardoor de brug minder lang uit de running is en de hinder voor de weggebruikers geminimaliseerd wordt', schrijven de burgemeesters, die de Provincies en Rijkswaterstaat in het belang van omwonenden, gebruikers, bedrijven en de belastingbetaler daarom deze grote kans voor de fietsambities te benutten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant