Mattie Valk, Roos van Rosmalen en Marieke Elsinga in de studio van Qmusic.
Mattie Valk, Roos van Rosmalen en Marieke Elsinga in de studio van Qmusic.

Roos (10) uit Boxmeer tapt moppen bij Qmusic

Algemeen 2.340 keer gelezen

BOXMEER | Ze is een van de grappigste tienjarige van Nederland: Roos van Rosmalen uit Boxmeer. De vrolijke blondine tapt sinds deze week regelmatig moppen bij Qmusic. Ze werd ontdekt door Mattie Valk tijdens de laatste wedstrijd van Wesley Sneijder.

Door: Aileen van Tilburg

Roos won via Qmusic kaartjes voor die laatste wedstrijd. "Ik zat naast Mattie in het stadion en toen vertelde ik een mop. Die vond hij zo grappig dat hij die een dag later heeft uitgezonden op de radio", vertelt Roos stralend. Welke mop dat was? "Hoe noem je een Russische USB-stick? Poetin!", grinnikt de Boxmeerse.

Roos is meteen een hit op de radio en wordt daarom nog eens door Mattie gebeld om een paar mopjes te vertellen. Vorige week ging ze samen met haar ouders op bezoek bij Qmusic en nam ze een aantal moppen op in de studio. Van zenuwen heeft Roos eigenlijk nooit last. "Nee hoor, in de auto vond ik het wel even spannend, maar toen ik er was eigenlijk niet meer. Ik heb thuis ook wel eens radio gemaakt, maar dan gewoon voor papa en mama", vertelt ze terwijl ze trots een tas vol Qmusic merchandise laat zien.

Profvoetballer
Qmusic dj Mattie is onder de indruk van Roos. "Hij zei dat ik ook wel bij de radio zou kunnen!", vertelt Roos. "Dat zou ik best leuk vinden hoor, maar nog liever word ik profvoetballer, net als mijn idool Kika van Es. Als dat niet lukt ga ik bij de radio en als dat ook niet lukt, word ik archeoloog."

Voorlopig hoeft Roos nog niet na te denken over haar carrière en zit ze gewoon nog op school. Daar tapt ze regelmatig moppen voor haar klasgenootjes en ook thuis hangt ze graag de lolbroek uit. "Ja, het is een echte kletskous, maar dat vinden we alleen maar gezellig", vertelt vader Raoul. "Ik vind het wel spannend dat ze nu 'bekend' wordt. Laatst werd ze voor het eerst op straat herkend en op Instagram krijgt ze regelmatig contactverzoeken van mensen die ze niet kent. Als vader houd je dat dan toch graag goed in de gaten. Gelukkig is Roos een open boek."

De moppen van Roos zijn binnenkort in de ochtenduren te horen op Qmusic.

Rubriek
De grappen van Roos zijn binnenkort ook wekelijks te lezen in De Maas Driehoek. Daar krijgt de lollige Boxmeerse een eigen rubriekje. "Super leuk!", vindt ze zelf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant