Reindersmeer. (foto: Lia Oosterwijk)
Reindersmeer. (foto: Lia Oosterwijk)

Herfstspeurtocht speciaal voor kinderen

Algemeen 293 keer gelezen

WELL | Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt er op donderdag 18 oktober om 14.30 uur een kinderactiviteit gehouden. Deze start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3e in Well. De activiteit is gratis en duurt circa twee uur. Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden. Ouders mogen ook mee.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Herfst
De natuur is in herfststemming. Paddenstoelen schieten uit de grond en het blad aan de bomen krijgt prachtige herfstkleuren. Deze middag gaan kinderen samen met de Maasduinengidsen op speurtocht bij het Reindersmeer.

Naast het zoeken en bekijken van paddenstoelen valt er nog veel meer te beleven. Zoals een echte speurtocht betaamt is het nooit op voorhand te zeggen wat er allemaal gevonden gaat worden. Het blijft dus ook altijd een beetje een verrassing hoe deze middag verloopt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant