Afbeelding

Grote belangstelling voor zonneakkers in gemeente Sint Anthonis

Algemeen 344 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De gemeente Sint Anthonis heeft de afgelopen weken veel gesprekken met potentiële initiatiefnemers voor zonneparken gevoerd. Meer dan tien personen hebben een concrete aanvraag ingediend om een zonnepark te mogen ontwikkelen.

De gemeenteraad ging op 13 september akkoord met de ontwikkeling van zonneakkers (zonneparken) ofwel het gebruiken van agrarische gronden voor het opwekken van stroom via zonnepanelen.
Wethouder Huub Bellemakers: "Zelfs als er zonnepanelen op alle daken van alle gebouwen liggen in de gemeente Sint Anthonis, wekken we niet voldoende stroom op om in 2035 100 procent energieneutraal te leven. De zonneakkers zijn dus hard nodig en ik ben blij dat er zoveel interesse voor is."
Sinds 13 september zijn veel vragen binnengekomen. Een deel van deze vragen gaat over de mogelijkheden en voorwaarden voor de ontwikkeling van een zonneakker. De aanvragen moeten vóór 1 november binnen zijn. Dan volgt een eerste beoordeling van de aanvragen. Voordat een zonnepark daadwerkelijk gerealiseerd kan worden moet er een vergunning aangevraagd worden waar de raad bovendien een verklaring van geen bedenkingen' over moet afgeven. Dit betekent dat Sint Anthonis als alles voorspoedig verloopt op zijn vroegst in 2020 een eerste zonnepark heeft.

Energieneutraal leven betekent dat we binnen de gemeentegrenzen net zoveel energie wordt opgewekt als er verbruikt wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant