Het schaduwdoek is opgehangen.
Het schaduwdoek is opgehangen.

Crowdfundingactie voor Wereldtuin Verdeliet groot succes

Algemeen 276 keer gelezen

CUIJK | De crowdfundactie voor Wereldtuin Verdeliet is een groot succes. Door de campagne is het gelukt om een schaduwdoek bij de kas te krijgen.

Verdeliet startte op 11 mei een Crowdfundingcampagne voor een schaduwdoek in de kas. Het schaduwdoek is nodig voor de teelt van moestuinplanten en kruiden en om de kas nog beter te gaan gebruiken als ontmoetingsplaats en activiteitenruimte.

Ruim voor de einddatum van de campagne op 15 juni stond de teller op het eindbedrag 7.000 euro omdat de Provincie Noord-Brabant vijftig procent van het doelbedrag heeft bijgedragen. Zo'n 91 supporters hebben een donatie gegeven. Voor een bepaald bedrag was er ook een passende beloning zoals een veldboeket, een kratje (gemaakt van het hout uit de Sint Jozefkerk in De Valuwe) met Toebesbier, een rondleiding door de tuin, een seizoensgroenten pakket of een gezond etentje. Deze beloningen zijn weer door sponsors mogelijk gemaakt. Het schaduwdoek is in september, samen met een kassenbouwer, geïnstalleerd in de kas met hulp van een aantal mensen die Verdeliet een warm hart toedragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant