Afbeelding

Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Cuijk

Algemeen 242 keer gelezen

CUIJK | Ook in 2018 besteed het Repair Café Cuijk weer aandacht aan de jaarlijkse fietsverlichtingsactie van de ANWB.

Onder het motto 'Zet je licht aan' willen de medewerkers in de donkere maanden van het jaar het belang van goede, veilige en optimale verlichting voor scholieren en forenzen op de fiets onderstrepen.

Dit doen zij door middel van het helpen bij het repareren van de verlichting op de fiets en handige tips om de zichtbaarheid in het drukke verkeer te vergroten.

"In 2017 vielen er in Nederland meer verkeersdoden op de fiets dan in de auto. Los van alle feiten en details zegt dit slechts één ding: op de fiets ben je kwetsbaarder dan op welk ander vervoersmiddel, van jongs af aan hebben wij het fietsen in ons DNA maar de veiligheid laat nog vaak te wensen over, niet alleen de verlichting, ook de technische staat van ons rijwiel laat helaas nog vaak te wensen over. Trouw leren onze kinderen de verkeerslessen op school om ze vervolgens in groep 6,7 of 8 middels een verkeersexamen klaar voor op de weg te maken maar de praktijk is helaas weerbarstig. Navraag onder fietsenmakers leert ons dat zelfs onder lagere school scholieren de veiligheid van de fiets en de berijder nogal onderschat wordt", aldus het Repair Café.

Iedereen die het belang van veiligheid op de fiets aan het hart gaat is van harte welkom op zaterdag 20 oktober van 9.00 tot 12.00 uur in het Doehuis in de Cuijkse wijk Padbroek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant