Foto: SK-Media.
Foto: SK-Media. Foto: SK-Media.nl

Gemeente wil zo snel mogelijk einde aan 'kraaksituatie' Mill

Algemeen 486 keer gelezen

MILL | De juridische strijd over het stuk grond aan de Kampweg in Mill dat eind september gekraakt werd door caravanbewoners, duurt voort. "De caravans zijn helaas nog niet verdwenen", laat de gemeente Mill en Sint Hubert weten. "We willen deze illegale bewoning zo snel mogelijk beëindigen. We hebben best begrip voor het maken van een statement en het opkomen voor eigen cultuur. Daarom hebben we ook naar het verhaal van deze mensen geluisterd. Maar we vinden wel dat ze, net als ieder ander, zich aan de regels moeten houden."

De college van burgemeester en wethouders laat weten meerdere juridische trajecten in gang te hebben gezet om de bewoners weg te krijgen. "Wij vinden het erg belangrijk dat aan deze situatie van illegale bewoning zo snel mogelijk een einde komt."

Dwangsom
De bewoners van het stuk grond is een dwangsom opgelegd. "Zij hadden tot en met dinsdag 2 oktober de tijd vrijwillig te vertrekken om te voorkomen dat dwangsommen werden verbeurd. Nu zij dit niet hebben gedaan is aan hen medegedeeld dat zij een dwangsom moeten betalen van 20.000 euro. Door de bewoners is hier tegen geprocedeerd en deze zaak is op woensdag 10 oktober bij de rechtbank behandeld. Op het moment van schrijven was er nog geen uitspraak", aldus de gemeente. "Wanneer de bewoners geen gehoor geven aan deze 'last onder dwangsom', gaan we over tot het 'toepassen van bestuursdwang'. We zullen de bewoners dan opnieuw in de gelegenheid stellen vrijwillig te vertrekken. Als zij hier geen gehoor aan geven, gaan wij het perceel ontruimen en de kosten bij hen verhalen."

De gemeente is daarnaast ook een kort geding gestart. De datum voor het kort geding wordt binnenkort bekend gemaakt. Bovendien is er aangifte gedaan. "Door onrechtmatig eigendom van anderen toe te eigenen begaan deze personen een misdrijf."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant