Hofkapel De Tröters.
Hofkapel De Tröters.

Carnavalsvereniging De Nölers gaat zonder hofkapel verder

Algemeen 778 keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse Carnavalsvereniging De Nölers en haar Hofkapel De Tröters hebben afscheid van elkaar genomen. Aanleiding was mede een verschil van inzicht over de wijze waarop de samenwerking in de toekomst gestalte zou moeten krijgen.

"Tijden veranderen en daardoor zijn we helaas niet meer tot elkaar gekomen. De Nölers zullen nog gaan kijken hoe ze dit gaan opvangen, waarschijnlijk met cd of usb-stick, maar dat weten we nog niet", aldus president Barry Kaal van De Nölers.

44 jaar lief en leed
44 jaar geleden begon het voor De Tröters allemaal als jeugdhofkapel van De Nölers. "Enkele jaren later toen de Houwers en Blazers hun laatste noot hadden geblazen is aan ons de taak gekomen om het als hofkapel over te nemen en hebben we met heel veel Kuukse mensen en ver daarbuiten: 44 jaar mogen lachen, 44 jaar mogen feesten, 44 jaar mogen drinken", laat Hofkapel De Tröters weten. In die 44 jaar werd ook veel lief en leed gedeeld. "In die jaren zijn er veel muzikale noten geweest die voor véél gezelligheid en voor binding hebben gezorgd in de Cuijkse gemeenschap tijdens recepties, pronkzittingen en carnaval. Maar we hebben ook vele vrienden voor het leven gemaakt. Dat zie je terug in de verdiensten van de leden en de oud-leden die bij deze kapel met hun hart en ziel hebben gespeeld, maar nog steeds vol passie en overgave muziek maken. Ook hebben we samen veel mooie momenten maar ook minder mooie momenten mogen delen met het gezelschap, en zijn er tijden geweest waarin we elkaar door dik en dun steunden in zware tijden." De Tröters willen de Cuijkse gemeenschap bedanken voor hun jarenlange steun. "Maar ook ontmoetingscentrum Den Oeiep, CV het Prinsendom, de plaatselijke horeca, vele carnavals verenigingen, andere verenigingen, collega kapellen, Prinsen en Adjudanten, het gezelschap en velen meer die ons altijd een warm hart hebben toegedragen. De binding met het Cuijkse carnaval van onder meer de Haagsestraat of de Carnavalsruilbeurs van de Prinsen en adjudantenclub blijft bestaan. Wij gaan als Hofkapel De Tröters door en laten onze muzikale klanken door de straten van Cuijk en daarbuiten zeker nog klinken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant