Er is nieuwe interesse voor de ontwikkeling van het gebied Gennepermolen. (foto: Jos Gröniger)
Er is nieuwe interesse voor de ontwikkeling van het gebied Gennepermolen. (foto: Jos Gröniger)

Nieuwe interesse voor ontwikkeling Gennepermolen

Algemeen 242 keer gelezen

GENNEP | Komt er opnieuw ontwikkeling in het gebied rond de Gennepermolen? In juni berichtte het college van B en W de Gennepse gemeenteraad dat er geen interesse voor de ontwikkeling van het gebied Genneperhuisweg 9 bleek te zijn. Afgelopen week werd bekend dat er een externe partij 'initieel' interesse heeft.

Door Jos Gröniger

De belangstelling vloeit voort uit het onderzoek naar de herbestemming van de voormalige brandweerkazerne aan de Genneperhuisweg 9. Dat onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van een raadsmotie uit oktober 2017. Daarin heeft de raad zich uitgesproken voor behoud van het karakteristieke pand. Gennep ontving ook een subsidie van de Rijksoverheid voor Cultureel Erfgoed. Een van de resultaten van het onderzoek is dat Gennep in gesprek is gekomen met een partij die de ontwikkeling van het gebied integraal zou willen aanpakken. Dat betekent dat de geïnteresseerde partij de herbestemming van de brandweerkazerne, de ontwikkeling van woningbouw en de overige inrichting van het openbaar gebied in zijn geheel wil oppakken. "Kortom, een ambitieuze ontwikkelaar die met ons wil dat het gebied stedenbouwkundig tot één van de parels van de gemeente en de stad Gennep wordt. Precies zoals wij in ons collegeprogramma hebben beoogd", schrijven B en W in de informatiebrief aan de raad. Het college gaat binnenkort met de geïnteresseerde partij voorwaarden opstellen die tot samenwerking kunnen leiden. Daardoor kunnen de kaders waarbinnen een ontwikkelaar zich mag bewegen aangepast worden.

Ambitieuze plannen
Oorspronkelijk lagen er ambitieuze plannen met terrassen en horeca aan de Niers, een hotel en appartementen met een parkeergarage aan het water. De belangstelling bleek erg gering en projectontwikkelaars haakten af. Voor een gedevalueerd plan bleek in juni geen interesse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant