Gemeenteraad Grave beslist over bezuinigen op cultuureducatie voor basisschoolleerlingen; schoolkinderen op bezoek in het Graafs Museum. (foto: Annelies Graafsma)
Gemeenteraad Grave beslist over bezuinigen op cultuureducatie voor basisschoolleerlingen; schoolkinderen op bezoek in het Graafs Museum. (foto: Annelies Graafsma)

Cultuureducatie in Grave op losse schroeven

Onderwijs 331 keer gelezen

GRAVE | "Bijzonder", zegt directeur Michel van der Kraan, directeur van basisschool De Raamdonk in Grave. "We zijn net begonnen met een planmatige aanpak van cultuureducatie voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Geen extra geld meer beschikbaar? 21.720 euro bezuinigen op het cultuuraanbod in de gemeente Grave? Het schoolteam heeft zoiets uit de krant vernomen, maar het fijne weten we er niet van."

Door Annelies Graafsma

Grave moet fors bezuinigen om de begroting sluitend te krijgen. Het ambtelijk apparaat heeft 56 bezuinigingsvoorstellen op papier gezet. Het college van burgemeester en wethouders geeft op 24 onderwerpen aan dat hier een 'ombuiging' kan plaatsvinden.

Cultuureducatie
Cultuureducatie voor kinderen is er één van: muziek, dans, tekenen en beeldende vorming maar ook educatieve kinder/jeugdprogramma's in musea. De gemeente heeft een cultuurcoach van Doejemee ingehuurd om de scholen te ondersteunen. Deze functionaris blijft, maar het budget voor de uitvoering valt grotendeels weg. "Het jaarlijks toegekende bedrag voor de scholen is een extra stimulans. Gaan ze dit om zeep helpen?", zegt een verbaasde Van der Kraan. Eenzelfde reactie geeft Piet de Jongh, directeur van de Sint Jozefschool in Velp. "In het directeurenberaad hebben we het er niet over gehad. Ik denk dat niemand van ons op de hoogte is. Ik ben er niet blij mee. We hebben zeven groepen, waarvan drie groepen met kinderen van het AZC. Ook voor hen is cultuureducatie van groot belang. Voor alle kinderen is het trouwens belangrijk!" Wethouder Peters benadrukt tegenover deze krant dat hij er niets over kan zeggen: "Het college heeft geadviseerd; het is aan de gemeenteraad, zij gaan wel of niet akkoord met het voorstel." De gemeenteraad beslist op dinsdag 6 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant