De nieuwe locatie KEC.
De nieuwe locatie KEC.

Gemeenteraad Gennep neemt besluit over plaats KEC

Algemeen 249 keer gelezen

GENNEP | De Gennepse gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 29 oktober besloten waar het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) moet komen. De raadsleden hebben het advies van burgemeester en wethouders gevolgd en gekozen voor een volledig nieuw gebouw aan de linkerzijde van de Picardie. Daarmee is het oorspronkelijke plan – bouwen op de plaats van de Maria Gorettischool – van de baan.

De gemeenteraad wil dat bij de bouw rekening wordt gehouden met de leerlingenaantallen van nu en niet met de aantallen die over pakweg tien jaar worden verwacht. Dat laatste is eigenlijk gebruikelijk bij dit soort projecten. Het nieuwe gebouw wordt zó ingericht, dat onderdelen in de toekomst ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden, mochten er dan minder leerlingen zijn. Nu de gemeenteraad deze besluiten heeft genomen, kan de volgende stap worden gezet: het maken van een voorlopig ontwerp voor het nieuwe gebouw.

Op dinsdag 20 november houdt de gemeente een bijeenkomst in Pica Mare. Tijdens deze avond wordt de stand van zaken rond het KEC toegelicht. Ook kan er in kleinere groepjes van gedachten worden gewisseld over thema's als het ontwerp van het nieuwe gebouw en de verkeersafwikkeling. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst wordt op prijs gesteld. Dat kan tot en met 16 november via het aanmeldformulier op www.gennep.nl/kec.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant