De uitkijktoren in Overloon. (archieffoto)
De uitkijktoren in Overloon. (archieffoto)

Toren Overloon wordt gesloopt

Algemeen 885 keer gelezen

OVERLOON | De toren in Overloon wordt zo snel mogelijk gesloopt omdat deze niet meer veilig is. Door metaalmoeheid zijn scheuren ontstaan die in de loop van de tijd erger worden.Het afbreken van de toren kost de gemeente ongeveer 10.000 euro.

Het bedrijf dat de toren in 2009 bouwde, heeft de onderzoekskosten en eerdere herstelwerkzaamheden van ruim 22.000 euro voor zijn rekening genomen. Daarnaast betaalt het een vergoeding van 25.000 euro als 'economische restwaarde'. De kosten voor het verstevigen van de constructie liggen tussen de 300.000 tot 450.000 euro. Het bouwen van een nieuwe toren zou tussen de 200.000 tot 300.000 euro kosten. Daar wordt op dit moment niet voor gekozen.

Wethouder Jeu Verstraaten: "Het is heel jammer, de uitkijktoren heeft vanaf het begin veel bezoekers gehad en was echt een aanwinst. Veiligheid gaat uiteraard voor alles. De toren is destijds met subsidiegeld gebouwd. Als college vinden we de kosten te hoog om op dit moment de toren te laten verstevigen of een nieuwe toren te laten bouwen".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant