Gaby Kuijpers blij met bekerwinst op UDI'19
Gaby Kuijpers blij met bekerwinst op UDI'19 Foto: Peter Kuijpers

FC Schadewijk gooit Hoofdklasser UDI'19/CSU uit de beker, strafschoppen brengen beslissing

Voetbal 245 keer gelezen

OSS – Een absolute bekersensatie is de uitschakeling van Hoofdklasser UDI'19 vanavond in Oss. Na een 2-1 ruststand werd het door Tim Wolf in de slotfase 2-2 en werd het pingelen. Dat deed FC Schadewijk beter en verdwijnen in de champagnekoeler voor de komende loting.

Trainer Stefan Hoogsteder moest nogal wat spelers missen vanavond op Sportpark De Neervelden aan de Scheldestraat in Oss. Maar ook FC Schadewijk startte niet volledig. Trainer Gaby Kuijpers: "Onze groep is maar klein en wilde ook ik niet te veel risico nemen met het oog op de competitie. Maar we zijn er goed  uitgekomen." De bezoekers kwam al vroeg op voorsprong door een benutte penalty van Marc Koot. Echter nog in de periferie van de Udense treffer was het  Bilal El Ghezaoui die de stand gelijk trok. In de 22e minuut kwamen de Ossenaren aan de leiding door een treffer van Tom Vos die een te zachte terugspeelbal van Dick Smits afstrafte. Kuijpers: "In die fase hadden we ook een strafschop moeten hebben en ga je met 3-1 rusten." Na rust stabiliseerde de wedstrijd waar invaller Tim Wolf in de 93e minuut gelijk maakte. Pingels moesten de beslissing brengen en die werden door FC Schadewijk beter genomen. De Neervelden liep vol met doldrieste en vooral gelukkige getrouwen met de winst van hun club op UDI'19/CSU Kuijpers: "We zijn er hartstikke blij mee. Je wint niet elke dag van een Hoofdklasser."