Afbeelding
Michel Kuijpers. (foto: Peter Kuijpers)

'Hapse Boys heeft het spelersmateriaal om dominant te spelen'

Voetbal 598 keer gelezen

HAPS | Met een bijna maximale score (19 punten) na zeven wedstrijden is hoofdtrainer Michel Kuijpers van Hapse Boys een tevreden man. Toch heeft de Hapsenaar nog genoeg te wensen. "Natuurlijk hebben we het tot nu toe goed gedaan, maar ik kamp nog steeds met veel blessures. Ik ben nog geen moment compleet geweest", aldus Kuijpers.

Door Martijn Schwillens

"Ik mis al langere tijd een paar spelers met vooral spierblessures. Sommigen liggen er nog weken uit", vertelt Kuijpers. "Veel spelers zijn de competitie al niet fit geëindigd", duidt de oud-trainer van Olympia'18 en Festilent de oorzaak van de volle ziekenboeg. "Hapse Boys heeft vorig seizoen het hele seizoen tegen degradatie gespeeld en moest op een gegeven moment in korte tijd veel wedstrijden achter elkaar spelen. Dat breekt nu op."

Dominant spelen
Het gemis van een vijftal spelers lijkt, gezien de resultaten, opgevangen te kunnen worden op sportpark De Berkte. "Je wilt als trainer echter ook een bepaalde speelwijze inslijpen en samen toewerken naar een bepaald doel. Dan is het fijn als je in de voorbereiding met je volledig selectie kunt trainen", vertelt Kuijpers, die Hapse Boys dominant wil laten spelen. "We willen de bal zo snel mogelijk veroveren. Dat betekent dus zo hoog mogelijk op het veld druk zetten, maar dat kost veel energie vanwege de korte sprints. Je laat bij zo'n speelwijze ruimte achterin en je moet veel lange ballen verdedigen als je hoog staat en je de tegenstander op hun eigen helft afjaagt. We hebben ook het spelersmateriaal om dominant te spelen. Zeker nu Joost van de Groes weer teruggekeerd is. Hij moet alleen weer even wennen aan het tempo na een jaartje in het derde elftal", lacht hij.

Trainerscursus
Kuijpers is blij trainer te zijn in zijn woonplaats Haps. "Sommige jongens ken ik nog uit de tijd dat ik hun trainer was in de C-jeugd. Het voelt als 'thuis' en dat geeft het trainerschap toch een extra dimensie." Een werkgever dichtbij huis, is ook vanwege andere redenen wel prettig. "Ik doe de trainerscursus UEFA A (voorheen TC1) en dat is een aanslag op je privé-leven", weet hij. "Je moet daarvoor het hele land door. Je moet regelmatig naar Zeist en laatst was ik voor de cursus bij Ajax O19 in de Youth League. En behalve hoofdtrainer in Haps ben ik assistent-coach bij VVV-Venlo onder 19 jaar. Dat is heel leerzaam, maar samen met die cursus betekent het wel dat je vaak niet thuis bent. Gelukkig kan mijn vrouw elke thuiswedstrijd komen kijken nu ik in Haps werk."

Concurrentie
Met de koppositie in de vierde klasse H maakt Hapse Boys de hoge verwachtingen tot nu toe waar. "Wij gaan natuurlijk voor het kampioenschap", benadrukt Kuijpers. "Onze grootste concurrenten zijn SES en DSV, maar ik verwacht dat Estria ook mee blijft doen. Verder vind ik dat onbegrijpelijk dat Festilent zo slecht is begonnen. Die gaan aanhaken, want ze hebben genoeg kwaliteit om ineens vijf wedstrijden achter elkaar te winnen."
Bij winst tegen FC Uden wint Hapse Boys zondag de eerste periodetitel. Bij een gelijkspel of verlies, maakt DSV ook nog kans als het zelf wint bij SV Milsbeek en op zondag 23 december het restant van de zondag gestaakte wedstrijd tegen Juliana Mill (stand 0-0 na 57 minuten) eveneens weet te winnen.

Programma vierde klasse H:
Achates RKOSV- Juliana Mill
Estria- HBV
Festilent- SIOL
Hapse Boys- FC Uden
SV Milsbeek- DSV
SES- VV Gassel
Toxandria- Achilles Reek

Stand vierde klasse H:
1. Hapse Boys 7-19
2. SES 7-15
3. DSV 6-14
4. Estria 7-14
5. Achates 7-13
6. Toxandria 7-12
7. SV Milsbeek 6-10
8. Achilles Reek 7-9 
9. Gassel 7-9
10. Festilent 7-8
11. SIOL 7-7
12. Juliana Mill 6-3
13. FC Uden 7-3
14. HBV 7-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant