De tribune op Sportpark Pelzer zat mudje vol Foto's Bas Delheij
+Video

Volharding zonder veel pijn langs Olympia'18 in Boxmeer, met video interviews Johan Vullings, Mark Blenckers en Wil Beijer

Voetbal 525 keer gelezen

BOXMEER – Het werd uiteindelijk een niet al te moeilijke middag voor trainer Johan Vullings met zijn Volharing in het bekerduel met Olympia'18. De koploper uit de derde klasse gaf goed partij, maar moest uiteindelijk buigen. Douwe Zwaan schoot voor open goals hoog over. Volharding deed het beter en nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong door Marc Blenckers en Tim Brouwer. Na rust vergrootte Brouwer met zijn tweede naar 0-3 wat tevens de eindstand was.

Een redelijk aantal publiek was aangeschoven in de breeduit gemeten bekerderby op Sportpark Pelzer. Voor rust vielen de omstandigheden nog mee met een bij tijden miezerig regentje, maar in de tweede helft was het verblijf langs de lijn geen pretje. De grasmat bij Olympia gaf geen krimp en er kon prima op gevoetbald worden. Dat deed Volharding goed waar Marc Blenckers een voorzet van rechts van Tim Brouwers al na twee minuten uit een scrimmage uiteindelijk langs keeper Jasper Görts werkte: 1-0. De eerste grote kans van een bij tijden prima voetballend Olympia'18 kwam na twintig minuten, maar Jordi Toonen kwam niet tot scoren. Douwe Zwaan kreeg de gelegenheid om vol uit te halen vrij voor keeper Rens, maar schoot ongetwijfeld ook tot zijn eigen verbazing huizenhoog over. Zwaan moest zich in de tweede helft laten vervangen nadat hij een fikse tik op zijn enkel had gekregen. Tim Brouwers bouwde na 32 minuten de stand uit naar 0-2. De weer fitte Volharding speler stak zijn duim omhoog naar Jip Verstegen die de voorzet gaf.

Wisselblik
Na rust werd het weer bar en boos. Regen en wind maakte het verblijf langs het veld bijzonder onaangenaam. De volgepropte kantine met bewasemde ramen vergaapte zich aan Excelsior – Ajax. Ze zagen niet dat Okki van Dalen een strafschop miste, beter gezegd de zacht ingeschoten bal werd keurig door Rens gepareerd. Een pingel gegeven, door de overigens goed leidende arbiter Rachid Hajo, deed nog wat wenkbrauwen deed fronsen, vooral die van Volharding. Maar hun wraak was wellicht dat Rens hem simpel pakte. De wedstrijd kreeg met fases een venijnig karakter. Spelers die acteerden bij overtredingen. Maar Hajo trapte er niet in en liet doorspelen. Brouwer liet zien waarom ze in Vierlingsbeek zo blij zijn dat hij weer fit is door de 0-3 te scoren. Het volledige wisselblik ging in beide kampen volledig open tot eindelijk het verlossende eindsignaal kwam. Een ding is zeker. In Boxmeer moeten de getrouwen nog een tijdje leven met de gedachten dat er van Volharding maar niet gewonnen kan worden.

Peter Kuijpers in gesprek met de trainers Johan Vullings van Olympia'18 en Wil Beijer van Olympia'18 en Mark Blenckers aanvoerder van Volharding.