Thomas Beijer. (foto: Lucas van Woerkum)
Thomas Beijer. (foto: Lucas van Woerkum)

'Meesterpianist' Thomas Beijer in Theater De Steenakker

Kunst en cultuur 166 keer gelezen

HAPS | Thomas Beijer, onlangs uitgeroepen tot meesterpianist, is op zondag 18 november te zien en te horen in Huistheater De Steenakker in Haps met het Spaanse klassiek programma 'Cancion y Danza'.

Thomas is al jaren verliefd op Spanje. De pianist reisde samen met filmmaker Lucas van Woerkum naar het Spaanse Andalusië. Op zoek naar de antwoorden en naar de ziel van de Spaanse muziek. "We hebben in Andalusië geproefd van de cultuur, de muziek, de wijn en van het mediterrane leven", vertelt Thomas. "Daar waar Manuel de Falla woonde en werkte, daar waar Lorca zijn gedichten schreef, daar waar de flamenco is ontstaan. Het was als thuiskomen." Met het documentaire-concert creëren Thomas en Lucas een eigentijdse concertvorm. De indrukwekkende filmbeelden en verhalen vloeien naadloos over in live gespeelde pianowerken van onder meer Albéniz, De Falla en Rodrigo. Tevens brengt Thomas een eigen compositie, geïnspireerd op poëzie van Lorca.

Tapas
Het concert begint om 15.30 uur. Na afloop is er een nazit met Spaanse soep en tapas. De entree bedraagt 17,50 euro. Huistheater De Steenakker is gevestigd aan Steenakkerstraat 5 in Haps.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant