Er kan meer gebouwd worden voor met name jongeren en senioren. (foto: Jos Gröniger)
Er kan meer gebouwd worden voor met name jongeren en senioren. (foto: Jos Gröniger)

Forse meevaller voor nieuwbouwplannen

Algemeen 628 keer gelezen

GENNEP | Er komt weer ruimte op de huizenmarkt, nu de eerder opgelegde bouwstop voor de gemeenten in Noord Limburg wordt opgeheven. De aanpassing is ingegeven om in te kunnen springen op de wensen van de verschillende doelgroepen, zoals starters en senioren. Gedeputeerde Hans Teunissen liet dat de gemeenten vorige week weten.

Door Jos Gröniger

De mededeling is ook in de gemeente Gennep met instemming ontvangen. Met name in die gemeente werd de laatste jaren de rem gezet op nieuwbouwplannen. Diverse plannen werden zelfs compleet teruggetrokken, andere lopende projecten werden stopgezet. Voor de geschrapte plannen komt geen tweede kans, deze blijven in de prullenbak. Door het besluit van de Provincie Limburg kan er tegemoet worden gekomen aan de vraag naar starterswoningen, levensloopbestendige woningen en huurhuizen voor de sociale en middenmarkt. De opschorting van de bouwstop geldt voor de komende drieënhalf jaar (de zittingsperiode van de huidige Provinciale Staten).

250 extra woningen
De maatregel levert de gemeente Gennep de komende jaren circa 250 extra nieuwbouwwoningen op. "We kunnen hierdoor weer bouwen in Pagepark en op plan De Heikant", vertelde een contente wethouder Rob Peperzak, "Daarnaast kunnen er starters- en levensloopbestendige woningen gebouwd worden in Heijen, Milsbeek en Ottersum. Die neemt wooncorporatie Destion voor zijn rekening." De wethouder vertelde dat het bericht van Gedeputeerde Teunissen direct interesse in de branche losmaakte. "Er hebben al projectontwikkelaars geïnformeerd naar de mogelijkheden."

De enkele jaren geleden vastgestelde Woonvisie wordt herzien. Een van de redenen is dat de demografische prognoses afweken van de werkelijkheid. Gennep zou in dit jaar 16.600 inwoners tellen. Dat blijken er ruim vierhonderd meer te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant