Het gebouw aan Picardie 62 in Gennep.
Het gebouw aan Picardie 62 in Gennep.

Gemeente Gennep besluit tot sloop 'Second Hand'-gebouw

Algemeen 282 keer gelezen

GENNEP | De gemeenteraad heeft besloten tot versnelde sloop van het pand aan de Picardie 62 in Gennep. Reden hiervoor is het toenemende verval van het pand, dat ook wel bekend staat als het 'Second Hand'-gebouw. Zo moet voorkomen worden dat er calamiteiten of problemen rond het gebouw ontstaan. De gemeente gaat de sloop nu voorbereiden.

De eerste stap is onderzoeken of er asbest aanwezig is in het gebouw. Als dat zo is, zal de asbest door een gecertificeerd bedrijf verwijderd worden voordat het gebouw gesloopt wordt. Na de sloop wordt het terrein vlak gemaakt en met gras ingezaaid. Vooralsnog worden de bomen in de directe omgeving gespaard. Daardoor blijven ook de nesten van vogels ongeschonden.

Planning
De gemeente voert de genoemde werkzaamheden niet zelf uit. Voor elke fase – asbestinventarisatie, asbestsanering en sloop – moet een aanbesteding plaatsvinden. "We streven ernaar de sloop van Picardie 62 in het eerste kwartaal van 2019 af te ronden. Daarbij zijn we gebonden aan de planning van de geselecteerde bedrijven", laat de gemeente weten. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant