Afbeelding

Estria eert 'Wandelvoetballer' Ad Mellaard

Sport 320 keer gelezen

ESCHAREN | WF Estria heeft een nieuwe 'Wandelvoetballer van het Jaar'. Ad Mellaard werd tijdens de traditionele eindejaarsbarbeque in de Brouwketel in Escharen uitgeroepen tot nieuwe held van het komend sportjaar.

Met de uitverkiezing van Ad Mellaard tot 'Wandelvoetballer van het Jaar 2019' onderschrijft WF Estria de grote verdiensten die hij voor de club heeft. Mellaard is het boegbeeld van WF Estria en al vanaf het allereerste moment actief bij de club, waar hij destijds door zijn voetbalcollega en oprichter van WF Estria Cees Kornelis bij werd betrokken. Mellaard, die zijn profcarrière begon bij Fortuna Vlaardingen en vanaf 1967 negen seizoenen voor NEC speelde en daarna bij Vitesse, is nog steeds een gepassioneerd voetballer met een overdosis aan spelinzicht en techniek. Mellaard ontving de prestigieuze en stokoude Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van de vorige winnaar Tonnie Vissers. Het heupflesje Jägermeister, dat al tientallen jaren aan de stok hangt en volgens de overlevering nog van Churchill is geweest, bleek leeg en opgedronken "Tijdens een moeilijk moment", aldus Vissers.
Walking Football wint snel aan populariteit in de regio. Estria was één van de eerste verenigingen in het Land van Cuijk die met deze speciale tak van voetbal is begonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant