Afbeelding

De Harlekijn sportiefste school van Cuijk

Algemeen 281 keer gelezen

CUIJK | Basisschool De Harlekijn in Cuijk heeft vorige week het vignet Gezonde School ontvangen. Zij ontvingen dit vignet met twee themacertificaten, namelijk 'bewegen en sport' en 'voeding'. De Harlekijn is de eerste school in Cuijk die het certificaat bewegen en sport heeft behaald.

Gezonde kinderen zitten lekkerder in hun vel en presteren beter. De Harlekijn besteedt structureel aandacht aan de gezondheid van de leerlingen volgens de landelijke richtlijnen van De Gezonde School. Dat betekent dat er aandacht is voor gezondheid in de lessen, gezond gedrag wordt gestimuleerd, ouders worden actief betrokken en alle activiteiten voor gezonde en fitte leerlingen en leraren zijn vastgelegd in het schoolbeleid.

Hardlopen
Het vignet is uitgereikt in aanwezigheid van alle leerlingen en ouders. Wethouder Joost Hendriks heeft samen met de 140 leerlingen van de Harlekijn en hun ouders een rondje hard gelopen in het beweegpark. Het hardlopen is voor de leerlingen een dagelijkse schoolactiviteit. De gemeente Cuijk telt met De Harlekijn drie themacertificaten voeding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant