De Ottersumse Huiskamer vindt onderdak in Bij Koos. (foto :Jos Gröniger)
De Ottersumse Huiskamer vindt onderdak in Bij Koos. (foto :Jos Gröniger)

Ook Ottersum krijgt een huiskamer

Algemeen 378 keer gelezen

OTTERSUM | Er vloeide het nodige water door de Niers, maar ook Ottersum krijgt een huiskamer. Na een zoektocht van enkele jaren is er onderdak gevonden in Bij Koos op het Raadhuisplein.

Door Jos Gröniger

Waar eerder in de kernen Ven-Zelderheide en Milsbeek, en straks Heijen wooncorporatie Destion voor de realisatie zorg droeg en draagt, heeft Ottersum de huiskamerlocatie op eigen kracht gevonden. Omdat Destion in Ottersum voorlopig geen nieuwbouw pleegt, kon in het dorp geen huiskamer volgens de formule van 't Ven, Milsbeek en Afferden gerealiseerd worden. De werkgroep Huiskamer Ottersum is daarom zelf een zoektocht gestart langs beoogde locaties in het dorp.

Vrijwilligers
Toen zich onlangs de mogelijkheid voordeed de door Atelier Unique verlaten ruimte naast horecazaak Bij Koos te betrekken was de zaak snel beklonken. "Deze ruimte is nagenoeg klaar om in te trekken", zegt werkgroeplid Lenie Smits. "Er wordt alleen een extra radiator bij geplaatst. We kunnen daarna met de inrichting beginnen." De huiskamer is straks vijf middagen per week open en wordt met vrijwilligers gerund. De werkgroep beheert de huiskamer onder auspiciën van DAG Ottersum. Medio februari wil de huiskamer van start gaan. Voorwaarde is dat er voldoende vrijwilligers zijn. Smits: "We zoeken 40 tot 50 vrijwilligers die eens per maand met zijn tweeën de gasten willen begeleiden. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar huiskamerottersum@gmail.com."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant