Afbeelding

'Ik hoorde de auto met piepende banden op me afkomen'

Algemeen 2.096 keer gelezen

MOLENHOEK/BEERS | De speciale ziekenhuispleisters op zijn gezicht resten nog als tastbare herinnering aan het ongeval. Anderhalve maand geleden werd Enrico Toonen tijdens het wielrennen op de Heumensebaan in Molenhoek moedwillig geschept door een auto. Deze reed door na het ongeluk. Enrico is op zoek naar de enige getuige van het hachelijke moment waar hij het naar eigen zeggen 'goed van af bracht'. "Ik heb echt geluk gehad."

Vrijdag 19 oktober. Het is even voor vijven in de avond als Enrico op zijn wielrenfiets stapt om nog even vlug een rondje te maken. De Beersenaar zit koud op zijn racefiets als hij, net voor het spoorbruggetje op de Heumensebaan richting Molenhoek, een oudere man op een fiets wil inhalen. Op het moment dat Enrico zijn inhaalmanoeuvre inzet, rijdt een auberginekleurige sedan achter de twee fietsers aan. Druk toeterend en gebarend. "Hij sneed me af", herinnert Enrico zich. "Ik maakte een gebaar terug en fietste verder. Het volgende moment hoorde ik de auto met piepende banden optrekken. De auto stoof van achter op me af en reed moedwillig langs mij op." Enrico moet om niet geraakt te worden uitwijken voor de auto en belandt hierdoor met een harde klap op het asfalt. Gevolg: een flink gat in zijn neus, snee in de kin en een jaap tussen de wenkbrauwen, veroorzaakt door een doorgedrukt brilmontuur. "De auto bleef hierna nog zo'n tien à twintig seconden staan voor het doorreed." Het nummerbord van de wagen heeft Enrico niet gezien. De oudere man op de fiets staat Enrico direct na het ongeval bij. "Hij was erg geschrokken." Door toegesnelde omstanders die later arriveren, politie en hulpdiensten verliest Enrico de oudere man uit het oog. "Ik bedacht me dat ik zijn naam moest vragen, maar in alle drukte vergat ik dat te doen. Toen de politie kwam, was hij al weg." Enrico wordt naar het ziekenhuis overgebracht en diezelfde avond nog geopereerd aan zijn wonden, die nu langzaamaan aan het genezen zijn. Een tweetal pleisters – op de neus en kin – wijst nog op het ongeval. Deze moet Enrico een tijdje dragen om littekenvorming te verminderen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "Zij hebben het opgeschreven als poging tot doodslag. De chauffeur is moedwillig op mij ingereden en er daarna van door gegaan. Sommige automobilisten hebben een hekel aan wielrenners of ergeren zich aan het verkeer. Dan vloek of scheld je een keer en rijdt verder. Dit was echt met opzet. Ik ben er goed van af gekomen, maar het had veel erger kunnen zijn. Daar wil ik niet aan denken. Heb echt geluk gehad."

Oproep 
Omdat Enrico op papier tot nu de enige getuige is van het ongeval is hij op zoek naar de oudere man op de fiets en wil graag met hem in contact komen. "Hij was kalend, had een fiets met twee fietstassen en droeg een bril. Ik zou heel blij zijn als hij zich meldt", aldus Enrico die vermoedt dat de fietser regelmatig het spoorbruggetje passeert. In een reactie laat de politie weten dat er zich tot op heden geen nieuwe getuige heeft gemeld van het ongeval. Bent u deze man of was u ten tijde van het ongeval in de buurt? Neem dan contact op met de politie Gennep via 0900-8844. Zaaknummer: 2018160053.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant