De WensBus is blij met de stallingsplaats bij Tillemans voor de bus. (foto: Rob Vloet)
De WensBus is blij met de stallingsplaats bij Tillemans voor de bus. (foto: Rob Vloet)

Feestelijke ingebruikname WensBus op 1 februari 2019

Algemeen 234 keer gelezen

MILL | Stichting SwomWensBus zal de nieuwe WensBus op 1 februari volgend jaar feestelijk in gebruik nemen. Tot die tijd wordt achter de schermen hard gewerkt aan allerlei zaken voor de bus.

Momenteel zijn er twintig chauffeurs die in samenwerking met de Zorgboerderij de Horst en Sociom instructie krijgen in de omgang met mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Op zaterdag 24 november heeft het stichtingsbestuur een eerste kennismaking gehad met de chauffeurs bij de stalling, waarbij de chauffeurs op de hoogte werden gebracht van de bediening van de poort, de kluis en de stalling. Chauffeurs die zich nu nog aanmelden worden op een wachtlijst geplaatst.

De weg op
De WensBus gaat na de feestelijke ingebruikname op maandag 4 februari voor het eerst rijden. De stichting gaat mogelijk gebruik maken van een planningsysteem van het Nationaal Ouderenfonds met rittenstaten, rooster voor chauffeurs en zone- en strippenkaarten. Ritprijzen worden later bekend gemaakt, maar de stichting is niet van plan om de vervoersdienst van de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM te beconcurreren.

Meer informatie
www.swomill.nl. Meer info 06-51269336, swomwensbus@ziggo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant