Mfa Oelbroeck in Sint Anthonis. (Tekst en foto Kees de Bruijn)
Mfa Oelbroeck in Sint Anthonis. (Tekst en foto Kees de Bruijn)

Geen 2,3 miljoen voor mfa Oelbroeck Sint Anthonis; stuurgroep en gemeente gaan in gesprek

Algemeen 1.066 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De multifunctionele accommodatie Oelbroeck in Sint Anthonis krijgt niet de gewenste  2,3 miljoen euro voor het toekomstbestendig maken van de accommodatie. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad houden vast aan de eerder afgesproken 500.000 euro. Er volgen nadere gesprekken tussen het college en Oelbroeck.

Door Kees de Bruijn

Mfa Oelbroeck is een groot complex met bijna dertig gebruikersgroepen dat voornamelijk gerund wordt door vrijwilligers. Meer en meer wordt het dé ontmoetingsplek van het dorp. Maar logistiek gezien zit het complex niet goed in elkaar, het is moeilijk te managen. Bovendien is er geen sprake van een echte ontmoetingsruimte, iets waaraan de gebruikers een sterke behoefte hebben. Daarvoor moet de inrichting op de schop, stellen ze. De gemeenteraad stelde daarvoor in maart van dit jaar 500.000 euro beschikbaar.

Samen met de gebruikers en de dorpsraad heeft een projectgroep een architectenschets laten maken, gebaseerd op een programma van eisen en een in hun ogen realistische en verantwoordelijke toekomstvisie. Daaruit kwam een begroting van ongeveer 2,3 miljoen euro. Dit is fors meer dan het budget van vijf ton. In een informerende en opiniërende bijeenkomst van de gemeenteraad op 4 december maakten het college en de gemeenteraad duidelijk dat zij onaangenaam verrast waren met de ruime overschrijding van het afgesproken budget. Over en weer is de informatie-uitwisseling gebrekkig gebleken. De stuurgroep van Oelbroeck was van mening dat de 500.000 euro een mooi bedrag was om mee te starten. De gemeenteraad ziet dat bedrag echter als totaalbedrag waarmee Oelbroeck het moet doen.

De deur richting gemeente gaat voor Oelbroeck niet op slot. Inmiddels is een uitnodiging voor een gesprek van het college naar de stuurgroep van Oelbroeck gegaan. Om tot een oplossing te komen neemt de stuurgroep deze uitnodiging aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant