De MeyerBergman Erfgoed Groep heeft interesse voor gebied De Gennepermolen.
De MeyerBergman Erfgoed Groep heeft interesse voor gebied De Gennepermolen. Foto: Jos Gröniger

Gerenommeerde ontwikkelaar aan de slag met 'Gennepermolen'

Centrum 336 keer gelezen

GENNEP | Er gloort hoop voor een stijlvolle ontwikkeling van het gebied de Gennepermolen in Gennep.  B en W maakten vandaag bekend dat MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE) de eerder gemelde geïnteresseerde partij is. MBE, dat in Nederland naam maakte met de herontwikkeling van bekende objecten, gaat in opdracht van Gennep aan de slag met een ontwerp dat medio juni 2019 gereed is. Indien de gemeenteraad dan instemt met het plan, krijgt de ontwikkelaar de recht tot koop van het perceel aan de Niers.

Door Jos Gröniger

De herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf en brandweerkazerne komt daarmee weer een stap dichterbij. Gennep wil in het gebied graag ruimte voor horeca, wonen en parkeren, en is er daar al langere tijd mee bezig.  Het project leek na het afhaken van geïnteresseerden eerder vastgelopen, totdat enkele maanden geleden een nieuwe partij zich aandiende.

Dat bleek de MeyerBergman Erfgoed Groep te zijn. Met MBE dient zich een ontwikkelaar van een aantal prestigieuze gebouwen en complexen aan. De herontwikkeling van de Westergasfabriek in Amsterdam en het voormalig Paleis Soestdijk (Baarn) staan op naam van MBE.
Met de ontwikkeling van de Gennepermolen in Gennep krijgt MeyerBergman de vrije hand, zo vertelt wethouder Rob Peperzak. Dat betekent overigens niet eerdere plannen waarin de koppeling met de Niers als recreatiemogelijkheid weer voor de dag komen. "De aandacht ligt op wonen, parkeren en horeca, binnen het bestaande Bestemmingsplan", zegt Peperzak, die bevestigt dat de voormalige brandweerkazerne ook in de plannen meegenomen kunnen worden. "We hebben MBE geïnformeerd dat aan het pand een bepalende status toegedicht wordt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant