De intochtcommissie met het centrummanagement: v.l.n.r.
Jozèf Rutten, Peter van Laarschot, Nelly Rutten – Derks, Nol Teunissen, Willem Peters
Marco van Teeffelen, Henk Smits en Clemens Binkhorst.
De intochtcommissie met het centrummanagement: v.l.n.r. Jozèf Rutten, Peter van Laarschot, Nelly Rutten – Derks, Nol Teunissen, Willem Peters Marco van Teeffelen, Henk Smits en Clemens Binkhorst.

Sinterklaasintochtcommissie Cuijk in het zonnetje gezet

Algemeen 1.151 keer gelezen

CUIJK | De intochtcommissie van Cuijk, die jaarlijks de sinterklaasintocht verzorgd, is in het zonnetje gezet. 

Dit gebeurde op dinsdag 4 december op initiatief van het centrummanagement. Er werden tijdens de bijeenkomst verhalen rondom het ontstaan en de werkwijze van deze commissie opgehaald. Het is niet precies na te gaan in welk jaar de eerste intocht werd georganiseerd, maar dit moet ergens in de jaren '60 geweest zijn. Toen werd dit door stichting Kindervreugd gedaan. Later is hier een speciale intochtcommissie voor in het leven geroepen, die eerst door de middenstandsvereniging en later met een tussenpauze door de ondernemersvereniging werd gesponsord. Sinds ongeveer tien jaar worden ze weer opnieuw door OVC en door het centrummanagement financieel ondersteund.

Hechte groep
De intochtcommissie is een hechte groep die bestaat uit zes personen waarvan Nelly Rutten-Derks, die verantwoordelijk is voor de kleding, al zo'n 35 jaar deel uitmaakt. Ook Peter van Laarschot en Henk Smits zijn al meer dan twintig jaar actief in deze commissie en zijn op de dag zelf prominent aanwezig. Het organiseren van de intocht van sinterklaas is veel omvattend. Er moet gezorgd worden voor de kleding van Sint en ongeveer veertig Pieten, het afzetten van de Maaskade en het regelen van een boot. De intochtcommissie zorgt ook voor de bemanning van het sinterklaashuis in de Maasburg naast de Hema. De intochtcommissie bestaat uit voorzitter Marco van Teeffelen, secretaris Peter van Laarschot, penningmeester Willem Peters, Nelly Rutten – Derks, Henk Smits en Nol Teunissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant