Stevenshof in Stevensbeek. (Tekst en foto: Kees de Bruijn)
Stevenshof in Stevensbeek. (Tekst en foto: Kees de Bruijn)

Stevenshof krijgt een nieuwe bestemming

Algemeen 1.083 keer gelezen

STEVENSBEEK | Stevenshof in Stevensbeek is overgenomen door Reuvers Ontwikkeling & Bouw uit Oss. De historische gebouwen in het centrum van het dorp krijgen een nieuwe bestemming.

Al langere tijd was de familie Heesemans in overleg met de provincie, de gemeente en de dorpsraad om een andere bestemming te zoeken voor de gebouwen. Frans Heesemans: "De overname van de gebouwen en de grond maken het mogelijk dat de gebouwen behouden blijven voor Stevensbeek en dat er een passende bestemming voor gevonden kan worden. Diverse ideeën zijn al eerder voorbij gekomen. Met deze ontwikkeling, woningbouw achter het pand en zorgfuncties binnen de grote gebouwen, kan iedereen instemmen.''

Wethouder Wouter Bollen van Sint Anthonis heeft met de eigenaar van familiebedrijf Reuvers een intentieovereenkomst getekend. Ook de dorpsraad van Stevensbeek heeft zijn instemming gegeven aan de plannen. Welke soort woningen er gebouwd worden op de grond achter het pand is nog onbekend. Het kunnen herenhuizen zijn met enkele starterswoningen. Het kunnen tevens een vijftiental andere nieuwbouwwoningen worden. Een zorgpartij heeft interesse in de hoofdgebouwen om daar zorgwoningen onder te brengen. Welke zorgpartij dat is, wordt begin volgend jaar onthuld. Een deel van de gebouwen heeft de bestemming 'Vakantiehuis en groepsaccommodatie'. Dat blijft zo. De laagbouw op het terrein blijft die functie houden. Als de planvorming goed verloopt, zou eind volgend jaar de bouw en verbouw kunnen beginnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant