Korfrakkers en SCMH winnen beiden

De Korfrakkers bindt ook Spes aan zegekar, SCMH stunt tegen koploper Flamingo's

Sport 116 keer gelezen

GROESBEEK Op deze zondag stond de klassieker Spes tegen De Korfrakkers op het programma. Deze wedstrijd van de Brabantse topclub tegen de Limburgse topclub werd in het Gelderse Groesbeek gespeeld. Een puike prestatie van de club uit Mariaheide waar SCMH de natie volkomen verraste met de 8-7 winst op Flamingo's

De Korfrakkers een 0-2 voorsprong. Pas na 5 minuten had Spes hier antwoord op. Het begin van de eerste helft liep de stand gelijk op, maar De Korfrakkers ging met een 6-9 voorsprong de rust in. Na rust werd de eerste aanval van De Korfrakkers direct beloond met een strafworp. Na dit doelpunt bleven de Erpse meiden scoren wat resulteerde in een ruime voorsprong van 8-17. Met nog ongeveer 15 minuten op de klok kwam Spes toch nog met een aantal doelpunten terug, maar De Korfrakkers heeft de voorsprong heel de wedstrijd niet meer afgegeven waardoor er een eindstand van 14-20 behaald werd. Door deze overwinning behoudt De Korfrakkers de eerste plaats zonder puntverlies. Rosolo volgt op twee punten achterstand. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie op het programma en deze wordt in Erp gespeeld tegen Prinses Irene. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Sporthal Ter Aa.

SCMH – Flamingo's 8-7
Het SCMH uit Mariaheide leverde een daverende prestatie. In een ware thriller werd koploper Flamingo's met 8-7 geklopt. De ruststand in De Bunders was 2-3 in het voordeel van de koploper. Maar SCMH kwam terug naar 6-5 en uiteindelijk 8-7. Het was bloedstollend met kansen voor Flamingo's maar goed verdedigend werk van de ploeg uit Mariaheide werd de Lieshoutsen fataal. Een prima zege opsteker voor het vervolg van de competitie