Het plan voor de buurttuintjes won de derde prijs in MPA (foto: Jos Gröniger)
Het plan voor de buurttuintjes won de derde prijs in MPA (foto: Jos Gröniger)

Hoogstamboomgaard winnaar Molenhoek Pakt Aan

Algemeen 162 keer gelezen

MOLENHOEK | De slogan werd beslist als eens gebruikt, maar 'Molenhoek bruist' blijft van doorlopende toepassing op het meest noordelijke dorp van de gemeente Mook en Middelaar. Dat uit zich in evenementen maar ook uit steeds opkomende nieuwe ideeën uit de wedstrijd Molenhoek Pakt Aan (MPA). Vrijdag maakte de jury de winnaars van de zesde jaargang van MPA bekend. De ideeën voor een hoogstamboomgaard en een beweegroute in de kern van Molenhoek werden respectievelijk één en twee.

Door Jos Gröniger

Derde in de ideeënwedstrijd werd het plan voor de buurttuintjes. Daarmee bleek weer eens dat de meest verstedelijkte kern van Mook en Molenhoek oog voor de omliggende natuur houdt. De twaalf ingediende ideeën werden vrijdag in het Lees en Ontmoetingspunt nog eens gepitcht. In de drie minuten durende sessies werd gedongen om de gunst van de aanwezigen, die mochten stemmen voor de publieksprijs. De jury wees de eerste prijs toe aan het plan voor de Hoogstamboomgaard aan de Kuilseweg in Molenhoek. Het plan werd gewaardeerd met het rapportcijfer 8. Het plan, dat de hoogstamboomgaard in ere herstelt draagt bij aan het groen in het dorp. Ook versterkt het de onderlinge samenwerking tussen de Molenhoekers.

Publieksprijs
De tweede prijs werd uitgereikt aan het project BOPSTRA, Bewegen op Straat. Ben Janssen wil dorpsgenoten in alle leeftijden aanzetten tot (nog meer) beweging. Niet door de aanleg van een beweegtuin, maar door gebruik te maken van aanwezig straatmeubilair. Gezond, sociaal en plezier zijn de kernwoorden voor BOPSTRA. Het beweegplan won de publieksprijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant