In de week voor kerst deden de leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer en Metameer Stevensbeek méér. Ze zamelden geld in voor meerdere goede doelen.
In de week voor kerst deden de leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer en Metameer Stevensbeek méér. Ze zamelden geld in voor meerdere goede doelen.

Metameer in actie voor het goede doel

Onderwijs 276 keer gelezen

BOXMEER/STEVENSBEEK | In de week voor kerst deden de leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer en Metameer Stevensbeek méér. Meer dan leren alleen én meer voor een ander. Zo maken de leerlingen de feestdagen ook voor anderen mooier.

Bergen met kleding op Metameer jenaplan Boxmeer. De brugklassers zamelden daar textiel in, waarmee ze een bedrag ophaalden voor CliniClowns. Vrijdagochtend werd bekend gemaakt dat er totaal ruim 4500 kilo is opgehaald. Ook hebben alle eerstejaars leerlingen kerstkaarten gemaakt, die zijn overhandigd aan het Maasziekenhuis. De tweedejaars leerlingen kozen in de klas zelf een goed doel dat dicht bij hen staat. Er werd bijvoorbeeld afval rondom school opgeruimd in samenwerking met de gemeente en er zijn cadeautjes verzameld en ingepakt voor kinderen in het azc in Overloon. Ook hebben leerlingen geholpen op de kinderboerderij in Gennep en heeft een klas levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank.

Serious Nigh
Op donderdag namen de derdejaars leerlingen deel aan Serious Night. In de weken voorafgaand aan Serious Night haalden de leerlingen geld op voor drie goede doelen. Donderdagnacht bleven de leerlingen wakker op school met workshops en activiteiten, zoals kickboksen, grimeren, koken en bingo in the dark. Aan het begin van de avond werden de cheques met daarop mooie bedragen overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Voor Hospice De Cocon werd 2991,63 euro opgehaald, dierenopvang en dierenambulance Hokazo ontving een cheque van 1930,85 euro en De Doorslag (schoolfonds) ontving 1167,11 euro. 

Stevensbeek
In Stevensbeek was de week voor kerst een Méérweek. Van donderdag- op vrijdagnacht zamelden leerlingen van havo en vwo bovenbouw geld in voor de voedselbank Land van Cuijk. Tijdens 'Keep your sleep' werd 1365 euro opgehaald door 100 leerlingen die wakker bleven. Max (17) en Camiel (17) deden ook mee: "We hebben ons aangemeld omdat het leuk was om de nacht op school door te brengen en tegelijkertijd doe je iets voor het goede doel!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant